Tornar

Imatge de la mà d'un nadó i de la mà de la seva mare

Present i futur de la humanitat

Dos experts debaten com afrontar els reptes del segle XXI mitjançant la unió de la ciència i les humanitats.

L'auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra acull un diàleg amb Rafael Argullol i Ricard Solé, els quals abordaran el futur de la nostra espècie des de les corresponents disciplines: la ciència i les humanitats. La trobada s’emmarca dins de la segona edició del cicle Diàlegs Humanístics amb què la universitat obre les seves portes a la societat per divulgar i debatre diversos temes d’actualitat.

Què és el que s’ha complert i què no de les profecies de novel·les i pel·lícules que se situen en el temps en què vivim? Amb l’entrada al segle xxi la ciència es troba a les portes de poder fer realitat el que fins ara pertanyia al domini de la ciència-ficció. Davant del temps lineal dels científics, el dels humanistes és més circular. Sense una trobada entre ciència i humanitats, però, no podrem resoldre els reptes que haurem d’afrontar.

Rafael Argullol és escriptor i catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art a la Facultat d’Humanitats de la UPF. És autor de 33 llibres, els dos darrers dels quals són Mi Gaudí espectral i Pasión del dios que quiso ser hombre. Ha rebut premis literaris per Visión desde el fondo del mar (premi Cálamo i premi Ciutat de Barcelona), Una educación sensorial (premi al millor assaig del Fons de Cultura Econòmica) i La razón del mal (premi Nadal).

Ricard Solé és biòleg i investigador ICREA a la UPF, on dirigeix el Laboratori de Sistemes Complexos. També és catedràtic extern del Santa Fe Institute, als Estats Units. Ha publicat més de dos-cents articles en revistes científiques internacionals i diversos llibres, entre els quals destaquen Signs of life: how complexity percades biology, Xarxes complexes, del genoma a Internet, Vidas sintéticas i La lógica de los monstruos. Ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona i amb el premi La Vanguardia de la Ciència.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 21 Febrer 2017
  • Comparteix