Tornar

Imatge d'espigues de blat en un camp

Estem preparats per alimentar el món?

Esmorzar de forquilla amb tertúlia científica sobre el futur de l’alimentació, al restaurant 7 Portes.

Com satisfer les necessitats alimentàries en el món serà l’objecte de debat del proper Esmorzar de Ciència al restaurant 7 Portes, el 29 de gener. El socioecòleg Ramon Folch i l’investigador Josep Maria Casacuberta participaran en la tertúla "Recursos alimentaris: estem preparats per alimentar el món?". El periodista Eduard Berraondo moderarà l'acte, el qual comptarà amb un monòleg introductori en clau d’humor a càrrec de la companyia Big Van.

La oferta alimentària d'un supermercat actual és aclaparadora i hauria deixat bocabadat a qualsevol dels nostres avantpassats. Però d'on surt tota aquesta diversitat? Hem guanyat o hem perdut qualitat respecte la producció artesanal? En un planeta on la població creix imparable, és possible acabar amb la gana al món? I davant d’un escenari de canvi climàtic, tindrem a l’abast recursos suficients per alimentar la població mundial?

Ramon Folch és president de l'Estudi Ramon Folch & Associats, fundat el 1994 per pensar estratègies de sostenibilitat i territori. Ha estat president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya, secretari general del Consell Assessor Internacional del Fòrum Llatinoamericà de Ciències Ambientals i vicepresident del Consell d'Hàbitat Urbà de Barcelona.

Josep Maria Casacuberta és investigador del Centre de Recerca Agrigenòmica, un institut on, entre altres activitats, s’estudien els trets genètics d'interès de plantes i animals, així com en les aplicacions de la biotecnologia per al desenvolupament d'espècies importants per a l'agricultura i per a la producció d'aliments. Des de l'any 2005 col·labora amb l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària.

L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25 euros i es reservar amb antelació. Aquestes matinals se celebren un diumenge de cada mes i són organitzats pel restaurant 7 Portes, la companyia Big Van, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

Més informació i reserves en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 25 Gener 2017
  • Comparteix