Tornar

Una imatge de l'interior del Palau Güell

La música de Güell

Un nou festival porta concerts a espais relacionats amb el mecenes d'Antoni Gaudí.

Aquest 2018 es compleixen cent anys de la mort d'Eusebi Güell (1846-1918), el més important mecenes que va tenir l'arquitecte Antoni Gaudí. És per això que s'organitzen diversos actes al llarg de l'any que volen donar a conèixer més i millor el personatge. Una de les propostes és un cicle de concerts de música clàssica que tindrà lloc al Palau Güell i a altres espais relacionats amb ell i la seva família. És el Festival Güell.

Al mes de març es duran a terme tres concerts al saló central del Palau Güell, espai que ja va ser concebut per Eusebi Güell com a sala de recitals. Els experts assenyalen que el saló, obra de Gaudí, té una acústica excepcional, amb una cúpula que fa la funció de gran altaveu. Així doncs, una oportunitat, o millor dit, tres, excel·lent per gaudir de la sonoritat del saló i al mateix temps de la creativitat singular del genial arquitecte. Els concerts es faran els dissabtes 3, 10 i 24 de març, i el primer, protagonitzat per la soprano Maria Teresa Garrigosa, el tenor Jordi Cortada i el pianista Manuel Ruiz, és d'entrada lliure prèvia reserva. Els assistents, tant en aquest concert com en els altres dos, no només podran fruir de la música, sinó també d'una visita guiada exprés al Palau abans del recital, així com d'una tertúlia posterior amb els músics.

El 10 de març les interpretacions aniran a càrrec d'Ana Gobantes (piano), David Malet (orgue) i el quartet de corda Clàssic BCN, en un concert titulat Músiques de cambra al Palau. Finalment, el 24 de març hi haurà el recital La cançó: poesia i èpica al Palau Güell, amb la soprano Júlia Farrés-Llongueras, i Esther Pinyol a l'arpa i David Malet a l'orgue.

Passat el març el Festival Güell portarà la música a llocs com la cripta de la Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló), la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, els Pavellons Güell, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes o el Palau Moja. Abans de cada actuació es farà una explicació de la relació que va tenir Eusebi Güell o la seva família amb l'espai en qüestió. El Festival és una iniciativa del Palau Güell en col·laboració amb l'Associació per al Foment de la Música Clàssica, i el coordinen els doctors en història i ciències de la música Francesc Cortès i María Sanhuesa.

Per a més informació, cliqueu aquí.

 

 

Data de publicació: Divendres, 23 Febrer 2018
  • Comparteix