Tornar

Fotograma del film americà que obre l'edició d'enguany del Festival

El Festival de Cinema Gai i Lèsbic arriba a la majoria d’edat

Una de les cites amb el cinema gai i lèsbic més veteranes de la ciutat ja és major d’edat. I és que el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona arriba a l’edició número 18 del 18 al 28 d'octubre amb la Filmoteca com a seu barcelonina.

El Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic se celebra a Barcelona, tot i que també ofereix part de la seva programació a Terrassa (concretament al Cinema Club Catalunya) i a Girona (a l’Albéniz Plaça). El gruix dels films i presentacions, però, tindran com a escenari la seu de la Filmoteca de la Generalitat al Raval barceloní.

Allà podreu veure durant deu dies una tria de llargs i curts de les procedències més diverses. El festival s’obre amb un curt tan breu com divertit signat per Charles Lum i Todd Verow i titulat Davy & Goliath, i amb el llarg Say Yes, un film americà sobre una jove amb una malaltia terminal que vol aparellar abans de morir el seu company amb el seu germà.

A finals de mes, la clausura del festival ens permetrà veure el film xilè dirigit i escrit per Alberto Fuguet Cola de mono, un melodrama familiar que és, a la vegada, un thriller eròtic sobre la passió i el desig.

Durant el festival, tindreu una pluja de films, de llarga i curta durada, entre els quals films israelians com Montana, una història d’amor entre dues dones de Limor Shmila, o l’estrena del film brasiler A Glória e a Graça, una pel·lícula de Flávio Ramos Tambellini sobre una dona que torna a contactar amb un germà que fa temps que no veu i que ha canviat de sexe per convertir-se en dona. 

Des de l’Àsia, a més, arriben propostes com la taiwanesa Bao Bao, on Guang Cheng Shie ens parla sobre com es rep avui la maternitat en parelles del mateix sexe al que va ser el primer país asiàtic en legalitzar els casaments gais.

Són només algunes de les pel·lícules, moltes d’estrena a casa nostra, que es poden veure durant el festival, on el director Abel Folk signa un record cinematogràfic a una figura essencial del teatre català que acaba de desaparèixer: Iago Pericot. Ho fa amb el film Iago Pericot: La conquesta de la innocència, on repassa la presa de consciència sobre la pròpia sexualitat de l’artista, però també les seves aportacions fonamentals a l’escena teatral amb muntatges com ara el mític Bent o MozartNu.

Encara hi ha moltes sorpreses més al programa del festival. Si les voleu estudiar amb detall i programar la vostra visita a la Filmoteca, consulteu el web d’aquesta institució.   

Data de publicació: Dilluns, 15 Octubre 2018
  • Comparteix