Tornar

Imatge de l'edifici històric de la UB

Tercera Festa de la Ciència de la Universitat de Barcelona

L’edifici històric acull aquesta trobada anual per acostar la recerca de la institució al gran públic.

La Universitat de Barcelona obre les portes a tots els públics per donar a conèixer la seva recerca de la mà dels seus protagonistes de manera lúdica i innovadora. La tercera Festa de la Ciència d’aquesta universitat ofereix un ambiciós programa d’activitats que durant tot el dia convertiran els claustres, jardins i altres espais de l’emblemàtic edifici històric en una veritable fira científica.

Els múltiples tallers ofereixen la oportunitat de crear una doble hèlix d’ADN, viure una experiència de realitat virtual, manipular fòssils, jugar amb el cervell, la percepció i l’engany, experimentar amb la química i el color, i un llarg etcètera. Així mateix, també s’inclouen activitats adreçades als més petits, com ara l’espectacle Flebotín, un mosquit del Cretaci, que combina teatre, contes i pintura.

L’edició d’enguany, a més, incorpora diverses novetats. Una d’elles és l’espai dedicat al treball, il·lustracions i vida de l’etòleg i primatòleg (i pare d’en Floquet de Neu) Jordi Sabater Pi, que va ser catedràtic de la universitat.

Una altra novetat és una representació a gran escala de la nostra galàxia, la Via Làctia, que parteix de resultats de la missió Gaia, de l’Agència Espacial Europea (l’ESA) i on hi participa la Universitat de Barcelona, amb què s’està recollint informació d’uns 1000 milions d’estrelles per crear un detallat mapa de la galàxia.

El plat fort amb què clourà la jornada al vespre, de 19.00 a 21.00 hores, és una activitat que combina música, neurociència i art. Es tracta d’un neuroconcert que inclou un diàleg entre investigadors del cervell i músics, acompanyat per veus a cappella.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 03 maig 2017
  • Comparteix