Tornar

A la vora del mar

El so fascinant de la música mediterrània

L’exposició ‘A la vora del mar’ ens mostra quins han estat els instruments i el significat de la música a les cultures del Mediterrani

Moltes vegades diem que certa música ens transmet una sensació ‘mediterrània’, i això és perquè hi ha una sèrie de timbres i de combinacions harmòniques que són típiques de les cultures del mar, com la italiana, la grega o la de les Illes Balears. El mar ha estat una enorme font d’inspiració musical, i fins i tot ha inspirat la creació d’instruments propis, fets moltes vegades amb materials que ofereix la natura a la vora del mar, que aporten sonoritats extraordinàries que no trobem enlloc més. I d’aquesta immensa riquesa cultural és del que parla l’exposició A la vora del mar, comissariada per Oriol Rossinyol i que es pot veure fins a finals de setembre al Museu Marítim de Barcelona.

La mostra està dividida en tres parts. La primera i l’última són instal·lacions audiovisuals que ens parlen de la cultura mediterrània, tan propera al mar i tan rica en sons, i que ha incidit de manera decisiva en el caràcter de molts pobles. I després hi ha el bloc central, el purament expositiu, on podrem veure més de 80 objectes musicals d’entre els segles XVII i XXI, a més de maquetes de vaixells i fotografies que capten el moment musical en alta mar. Un viatge en el temps per a qui estigui fascinat per la història i l’evolució dels instruments, i un festival visual per gaudir de dissenys extraordinaris d’objectes singulars.

Trobaràs més informació al web del Museu Marítim.

Data de publicació: Dimecres, 16 Agost 2017
  • Comparteix