Tornar

La Draga

Una aproximació al neolític a partir de la Draga

El Museu d’Arqueologia de Catalunya té en marxa una exposició que ens apropa a l’assentament prehistòric més important de la península Ibèrica

El neolític és, probablement, l’etapa històrica més transcendent per a la humanitat, ja que va ser el moment en què es va fer el salt de l’edat de pedra, el paleolític i la societat basada en el nomadisme, la caça i la recol·lecció, a una societat més avançada a partir de la descoberta de l’agricultura i l’organització social a partir d’assentaments fixos. És al neolític quan comença a prendre forma el concepte de civilització –que, a més d’articular-se a partir d’un mode de producció i una cultura, té com a element fonamental la voluntat de permanència en el temps–, i a Catalunya tenim restes neolítiques molt ben conservades que ens permeten conèixer de primera mà una gran quantitat d’aspectes que ens desxifren i mostren com era la vida a la prehistòria, fa més de 7.000 anys enrere. L’any 1990, a la vora del llac de Banyoles, es va descobrir la Draga, un assentament neolític bastant ben conservat que, des de llavors, s’ha estudiat i s’ha excavat a fons. Ara, una exposició al Museu d’Arqueologia de Catalunya, ens trasllada al neolític a partir de l’experiència de la Draga.

Es tracta de la mostra La revolució neolítica, que porta el subtítol de La Draga, el poblat dels prodigis, i que estarà oberta fins al 4 de febrer. Es tracta d’una selecció d’objectes extrets de l’assentament de la Draga i que ens donen pistes sobre els aspectes de la vida diària al Mediterrani al cinquè mil·lenni abans de Crist. Una època antiga, molt allunyada de nosaltres, però que va ser el primer pas que va desencadenar el camí històric que ens ha portat fins aquí, el primer capítol d’un procés civilitzador.

Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 26 Octubre 2017
  • Comparteix