Tornar

ExpAliments 2014

La trobada, que tindrà lloc el dissabte 18 d'octubre de 10.30 a 14.30 h, està oberta al públic i coincideix amb la setmana en què se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació

 

Aquesta edició té com a tema principal la influència de l'alimentació i la gastronomia sobre la cohesió territorial, i suposa la consolidació d'una festa que aplega cada any prop d'un miler de persones i que uneix diversos sectors del món agroalimentari, com ara productors, restauradors, cuiners, gastrònoms, investigadors, associacions i empreses.

El professorat del campus i els estudiants voluntaris dels darrers cursos actuaran com a promotors de la difusió d'un coneixement alimentari saludable i alguns principis de seguretat alimentària. A més, els grups de recerca de l'Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA-UB) donaran a conèixer alguns dels seus projectes per promocionar les vocacions científiques entre el públic infantil i juvenil.

El campus de l'Alimentació de la UB, al recinte de Torribera, ha inaugurat aquest curs una sala d'anàlisi sensorial equipada amb una cuina i deu espais individuals de proves. En el marc d'ExpAliments 2014, la nova sala acollirà un taller d'anàlisi sensorial de vins i aliments obert al públic. Com ja és habitual, al llarg del matí també es faran demostracions gastronòmiques a càrrec de cuiners de restaurants de Santa Coloma, de l'escola Torre Mossèn Homs de Terrassa i de la iniciativa Parc a Taula, que uneix gastronomia amb l'entorn dels parcs naturals. La Unitat de Recerca Científica i Culinària de la UB durà a terme tallers experimentals d'impressió 3D. Entre les activitats vinculades a la salut, l'Associació de Celíacs farà tallers de pa i de galetes per a aquest col·lectiu; l'associació Nutrició sense Fronteres farà un taller de nutrició econòmica, i la Creu Roja, un de menjar solidari. 

Per primera vegada, ExpAliments 2014 acollirà la participació d'entitats i empreses de Badalona (Anís del Mono; Patates Corominas; Museu de Badalona), amb la voluntat de participar en un projecte territorial agroalimentari que integra ciutats del Barcelonès Nord, com ara Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona, i del Baix Maresme, com Alella i Cabrils. A través de diferents convenis públics o privats, totes elles s'han incorporat a l'estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), un programa de col·laboració per potenciar l'especialització i competitivitat dels territoris impulsat des de la Unió Europea. 

Més informació: ExpAliments 2014


 

Data de publicació: Dijous, 16 Octubre 2014
  • Comparteix