Tornar

Imatge de l'extremitat d'un rèptil

Dels dinosaures a les sargantanes

Tornen els cafès científics a la Casa Orlandai amb una sessió dedicada a l’evolució dels rèptils.

Amb l’inici del curs, els cafès científics que organitza la Fundació Ciència en Societat a la Casa Orlandai reprenen la seva activitat amb un trimestre dedicat als Animals Singulars. Per inaugurar la temporada 2017-2018, l’investigador Salvador Carranza parlarà de l’evolució dels rèptils, el grup que inclou els dinosaures, les serps, els llangardaixos i les tortugues.

El seu origen remunta a més de 300 milions d’anys enrere. Han donat lloc als animals terrestres més grans coneguts, els dinosaures, els quals van dominar el món durant ,més de 100 milions d’anys, fins que van desaparèixer en massa en l’episodi conegut com l’extinció del Cretaci-Paleogen. La gran diversitat de rèptils que coneixem avui, presents a tots els continents tret de l’Antàrtida, és el resultat de milions d’anys d’evolució des dels ancestres que sobrevisqueren aquella gran extinció. Es coneixen més de 10.000 espècies que viuen actualment al nostre planeta, però els científics afirmen que encara queden moltes espècies per descobrir i molts aspectes per estudiar de la biodiversitat d’aquest fascinant grup de vertebrats.

Salvador Carranza és investigador de l’Institut de Biologia Evolutiva, on dirigeix el Laboratori de Sistemàtica, Biogeografia i Evolució dels Rèptils. La seva recerca se centra principalment en la filogènia i distribució dels rèptils de la regió mediterrània, i junt amb el seu grup de recerca, ha descobert diverses noves espècies d’aquests animals.

El tercer dimecres de gairebé cada mes, els cafès científics porten a la Casa Orlandai a una persona del món de la ciència per parlar de la seva recerca i respondre les preguntes del públic assistent, tots amb una beguda calenta o freda a la mà.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 15 Setembre 2017
  • Comparteix