Tornar

Blade Runner 2049

Una obra mestra del futur: ‘Blade Runner 2049’

Per fi arriba als cinemes la seqüela de la pel·lícula mítica de ciència-ficció dels anys 80, dirigida pel canadenc Dennis Villeneuve

Blade Runner 2049 és una de les pel·lícules més esperades de l’any, i una de les quals els fans del cinema de ciència-ficció tenien més por, perquè és la continuació d’un mite imbatible i intocable, la primera Blade Runner del 1982 que va dirigir Ridley Scott. Amb el temps, Blade Runner s’ha convertit en un clàssic absolut, en el film que de manera més profunda i intel·ligent tractava qüestions com la intel·ligència artificial, la deshumanització, el futur distòpic i els perills del progres tecnològic. No només era una cinta feta amb cura, sinó que ha resultat ser predictiva en molts aspectes. Durant molt temps, s’havia jugat amb la idea de donar-li una continuació, però s’havia d’anar amb compte: la seqüela podria destruir l’halo mitològic de l’original, inspirada en una novel·la de Philip K. Dick. Finalment, Ridley Scott va decidir no dirigir la pel·lícula i delegar-la en el canadenc Dennis Villeneuve (Incendios, Sicario, La llegada). Ara s’estrena a tots els cinemes.

Les primeres crítiques que arriben dels Estats Units i Anglaterra ens han tranquil·litzat. Totes parlen de Blade Runner 2049 com una nova obra mestra, un festí visual i intel·lectual de dues hores i mitja que recupera els temes filosòfics i la idea fosca del futur i actualitza el compromís imaginatiu per a una nova generació. Tornarem a recuperar personatges com Deckard (Harrison Ford) i coneixerem nous protagonistes com Ana de Armas i Ryan Gosling. Definitivament, una pel·lícula que s’ha de veure.

Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 06 Octubre 2017
  • Comparteix