Tornar

Imatge de l'esquelet de balena del Museu de Ciències Naturals

Un estiu naturalista

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona organitza activitats familiars durant els mesos càlids.

Al finalitzar el curs escolar, comença l’època de colònies, casals d’estiu i d’altres activitats lúdiques adreçades a nens, nenes i famílies. Com sol fer cada any després del solstici estiuenc i la festa de Sant Joan, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona posa en marxa un programa especial d’activitats adreçades a aquest tipus de públic, que enguany s’estén del 26 de juny al 2 de setembre.

Mirades creuades és una d’aquestes activitats, que al llarg de l’any el museu organitza puntualment, però que durant l’estiu tindrà lloc tres dies a la setmana: els dimarts, dijous i dissabtes. Aquestes consisteixen en una aproximació a les històries que s’amaguen dins la vitrina dels animals depredadors de l’exposició permanent, Planeta vida, de la mà d’algun conservador o alguna conservadora del museu.

Els dimecres, divendres i diumenges, Pangeica planteja una sèrie de reptes amb què les persones participants hauran de posar a prova les seves habilitats d’exploració, investigació i deducció. Per fer-ho, tindran al seu abast una col·lecció de mostres i altres recursos procedents de l’exposició Planeta vida i comptaran amb el guiatge d’un educador o una educadora.

Tots els dies en què el museu està obert, de dimarts a diumenge, els infants més petits, de fins a sis anys, tenen el seu espai de joc i descoberta naturalista al Niu de ciència. Allà hi trobaran tota una sèrie d’animals, vegetals i roques que, com a novetat, es troben connectats entre ells amb l’Arbre del Niu.

A més, el 4 de juliol, el museu és un dels participants al gran Museum Quiz Summer Tour que se celebra junt amb altres recintes durant cinc dimecres consecutius. I a més de l’exposició permanent, el museu també acull dues exposicions temporals que es poden visitar fins el setembre: Nasevo, ciència i essències, de l’artista multisensorial Ernesto Ventós, i Oceans, l’últim territori salvatge, del cineasta Jacques Perrin.

Més informació a l’agenda del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

 

Data de publicació: Dijous, 28 Juny 2018
  • Comparteix