Tornar

Éssers modèlics, de visita a Barcelona

La Residència d'Investigadors de Barcelona acull l'exposició "Éssers modèlics" i l'acompanya d'un cicle de diàlegs que explora alguns dels interrogants que planteja la investigació amb organismes model

Són uns éssers petits, poc vistosos i de vegades fins i tot molestos. No obstant això, són modèlics. Poden passar desapercebuts en el seu hàbitat natural i, en canvi, generen entusiasme en els centres d'investigació. Es tracta de set espècies de laboratori, com el ratolí o la mosca de la fruita, que seran a Barcelona fins el 3 de maig de 2015 dins l'exposició "Éssers modèlics. Entre la natura i el laboratori". La mostra estarà oberta al públic a la Residència d'Investigadors (C/Egipcíaques, 1-3 Barcelona) de dimarts a divendres de 17h -20 h; els dissabtes d' 11h-14h i de 17h a 20h; i els diumenges d'11h-14h.

L'exposició itinerant està formada per 24 panells que expliquen com viuen aquestes espècies en el seu hàbitat natural, quan i com van entrar al laboratori i, finalment, algunes de les investigacions que es duen a terme en l'actualitat. Es complementa la projecció de vídeos amb entrevistes a investigadors i investigadores especialistes en cada un dels organismes model i l'exposició d'alguns objectes curiosos relacionats amb aquestes vides paral·leles entre la natura i el laboratori. 

En paral·lel, s'organitza el cicle de diàlegs 'La naturalesa al laboratori: el coneixement biològic i els seus biaixos' que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d'abril a les 19:00 h a la Residència d'Investigadors (C/Hospital, 64 Barcelona). 

27 d'abril. Espècies de laboratori: coneixem molt de molt poc?
Benjamí Piña. Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA, CSIC)
Iñaki Ruíz-Trillo. Professor d’Investigació ICREA. Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF).

28 d’abril. Experiments amb mosques: artifici o natura?
Marta Llimargas. Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB, CSIC)
Maria Jesús Santesmases. Institut de Filosofia (IFS, CCHS, CSIC).

29 d’abril. Ratolins i dones: és androcèntrica la recerca biològica?
Laura Casaní. Centre d’Investigació Cardiovascular (CIC, CSIC-ICCC)
Isabel Delgado Echevarría. Membre de Genciana, Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona (SIEM). Autora de El descubrimiento de los cromosomas sexuales, col·lecció Estudios sobre Ciencia del CSIC.

Més informació: Residència d'Investigadors (CSIC)

 

 

Data de publicació: Dijous, 30 Abril 2015
  • Comparteix