Tornar

Els guanyadors del FI-Performing Arts van presentar els prototips dels seus espectacles a Fabra i Coats

El jurat va valorar positivament l’evolució de tots dos projectes, “Croma” i “Compra’m”, i d’aquesta forma, poden completar la dotació econòmica dels premis. A més, pròximament coneixeran si formen part del programa de coproducció del festival GREC 2016.

 

Els espectacles “Croma”, de HandMadeDance i Pelayo Méndez, i “Compra’m”, de la companyia Insectotròpics, guanyadors del concurs  Future Internet-Perfoming Arts, van presentar aquesta setmana a Fabra i Coats els prototips dels seus corresponents projectes escènics multidisciplinaris. Totes dues representacions van ser valorades positivament pel jurat i, d’aquesta forma, poden completar la dotació econòmica de 20.000 euros del certamen. Entre els membres del jurat hi havia Inés Garriga, directora de Creativitat i Innovació de l’ICUB, que es va mostrar molt satisfeta per l’evolució dels projectes, donat que “tots dos incorporen la tecnologia a la seva dramatúrgia amb molt bons resultats”. D’altra banda, tant “Compra’m” com “Croma” van optar al programa de coproducció del festival GREC 2016 i pròximament coneixeran el veredicte.

Els primers que van presentar el seu projecte el passat dimarts a Fabra i Coats va ser la companyia HandMadeDance i l’artista digital Pelayo Méndez. “Croma” consisteix en un espectacle de dansa audiovisual que es desenvolupa al mateix temps en múltiples localitzacions. Tot i estar en espais diferents, mitjançant streaming les ballarines interactuen entre elles davant unes pantalles que submergeixen l’espectador en un univers de píxels.

D’altra banda, el passat dijous la companyia Insectotròpics va representar “Compra’m”, un espectacle multidiciplinari que combina en directe el vídeo, la pintura, la música i el teatre a mode de live cinema. Insectotròpics va utilitzar una gran varietat d’efectes visuals que apliquen a les diferents senyals de vídeo, negatius, keying, blend modes, buffers recorders i randoms. “Compra’m” és una reflexió sobre com ens condiciona la societat en què vivim en la nostra cerca de la felicitat. L’espectacle aborda la possibilitat de redimir el món sota el perill de destruir tot allò que ens importa.

 

Data de publicació: Divendres, 16 Octubre 2015
  • Comparteix