Tornar

El Projecte social de La Fageda, el pa i showcookings

En el marc de l'exposició "Nutrició, impuls vital", el Museu Blau ha dissenyat un programa d'activitats al voltant de l'alimentació, els hàbits de vida saludables i el medi ambient.

El dissabte 11 de juliol a les 12h, el comunicador i expert en projectes socials i agroalimentaris Albert Riera parlarà del projecte social i els productes de La Fageda. Podreu descobrir la història plena de sentit que hi ha darrere d'un iogurt: les persones, els animals i l'entorn són els protagonistes. I acabar amb un tast de iogurts i melmelades.

El diumenge 12 de juliol el protagonista serà el pa i dels seus derivats. Es tractarà sobre els requeriments energètics, la capacitat o dificultat de digerir alguns aliments, i quins són els criteris d'una alimentació equilibrada. La xerrada anirà a càrrec de Ramon Calvet i Banchs, responsable de l'Assessoria Tècnica del Gremi de Flequers de Barcelona, i anirà acompanyada d'un tast amb una selecció de pans especials de diferents textures i sabors.

El 19 de juliol serà el torn del Showcooking de Pere Planagumà, cuiner sostenible que posa l'èmfasi al producte de proximitat (projecte Restaurant Les Cols), professor de cuina i divulgador mediàtic. Les diferents estacions ens ofereixen nombrosos productes naturals: fruits, fulles, tiges, arrels... Un món vegetal a l'abast que ens pot fer repensar la manera de cuinar, sense fogons i sense foc, per elaborar plats econòmics, divertits, gustosos i saludables. No hi ha productes bons o dolents, només hi ha cuiners avorrits.

I per acabar, el 19 de setembre Elena Camprubí farà un Showcooking al voltant de la pastisseria. Dissenyadora gràfica i industrial que es va passar al món de la pastisseria, abans comunicava amb un logotip, ara ho fa amb un dolç. Elaboracions de pastisseria adaptades a les necessitats actuals, amb una reducció de greixos i sucres i amb la incorporació d'ingredients que fins fa poc no eren gaire habituals al món de la pastisseria com cereals, texturitzats o fruita. A "Balenalena, pastisseria d'il·lusions" desenvolupa alguns dels seus projectes. 

Més informació i reserves: Museu Blau

 

 

Data de publicació: Dimecres, 08 juliol 2015
  • Comparteix