Tornar

El Museu d'Arqueologia des d'una perspectiva culinària

Ens proposa l'exposició 'El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina'

Ningú pot negar la importància de la gastronomia a l'hora de definir una cultura i una societat. Passa ara, i ha passat sempre, com demostren les restes arqueològiques que ens han deixat civilitzacions de totes les èpoques. Ara, el Museu d’Arqueologia de Catalunya posa de manifest aquest bagatge per mitjà d'una exposició que mostrarà les restes arqueològiques des de la perspectiva culinària.

Cada cop l'alimentació és un tema més present a la nostra societat, tant per motius de salut com també per qüestions identitàries, ja que ens definim pel que mengem. Per altra banda, el sector de la cuina i la gastronomia s'ha desenvolupat molt els últims temps, per la qual cosa prenen rellevància les tècniques i els costums culinaris del passat com a exemple per emmirallar-se.

L'arqueologia és l'eina ideal per saber com menjava la gent en el passat. A través de les investigacions podrem accedir a una gran quantitat de restes que ens indiquen com menjaven els nostres avantpassats. Aquesta exposició està comissariada per Lluís Garcia, i compta amb l'aval i la col·laboració del Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona, la Fundació Alícia i la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

Data de publicació: Dijous, 07 Abril 2016
  • Comparteix