Tornar

El ménage à trois de la biotecnologia, l'agricultura i el medi ambient

Com serà l'agricultura del futur? El 19 de setembre s'intentarà trobar la resposta en una taula rodona a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC)

El debat, que tindrà lloc el proper 19 de setembre a les 18.30 h a l'IEC (Carme 47, Barcelona), analitzarà quins són els passos que hauríem de seguir per potenciar una agricultura neta que pugui proveir les necessitats de nodrir a la població mundial amb un impacte mínim per al medi ambient. Quins són els principals problemes que fan que aquest canvi sigui difícil?

Encara que hi hagi una consciència cada vegada més estesa de la urgència per frenar l'erosió del planeta, transformar una societat perquè sigui responsable amb el medi ambient implica molts canvis en diferents àmbits. Una transformació que només serà possible amb una bona dosi de creativitat, enginy i innovació tecnològica que proveeixi solucions alternatives a l'agricultura.

Una d'aquestes tecnologies és la biotecnologia, que aplicada a l'agricultura sovint es relaciona amb una de les seves aplicacions més controvertides, els transgènics. No obstant això, la biotecnologia té moltes més aplicacions i metodologies, entre elles, l'ús d'organismes vius per al tractament de plagues de cultius com a alternativa a l'ús de pesticides o plaguicides químics. Ampliar la proporció de biopesticides del mercat global (actualment n'ocupen només un 3%) suposa una sèrie de reptes que van més enllà de la ciència o la tecnologia i que requereixen un debat públic, raó per la que se celebra aquesta taula rodona. 

Moderarà la sessió Cristina Ribas, presidenta de la Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i hi participaran:

Carolina Fernández, directora del Departament d’I+D+i i Assumptes Regulatoris de Futureco Bioscience
Xavier Duran, periodista científic i director del programa de TV3 “El Medi Ambient”
Ana Caño, investigadora del Centre de Regulació Agrigenòmica (CRAG)
Montse Martí, biòloga de la Associació de Defensa Vegetal SELMAR
Francesc Reguant, economista, vicepresident de la ICEA i autor del llibre “Entendre l’agricultura”

L'acte és gratuït i obert a tothom però l'aforament és limitat. Cal confirmar assistència a secretaria-tecnica@accc.cat, communication@futurecobioscience.com o ester.torres@gencat.cat

Més informació: Institut d'Estudis Catalans i ACCC

 

 

Data de publicació: Dimarts, 10 Setembre 2013
  • Comparteix