Tornar

El coneixement entre barrots

Per què hi ha centenars de científics a les presons del món? Eugene Chudnovsky, María Yzuel i María Calvo ho debatran a l'Ateneu Barcelonès. 

Si penseu que estudiar astres, seqüenciar genomes o resoldre equacions són activitats allunyades dels alts i baixos del món, hauríeu de canviar d’idea: la prova és que hi ha centenars de científics presos, en desenes de països del món, per raons relacionades amb la seva activitat d’investigació. Aquest és el cas de l'Omid Kokabee, un estudiant de doctorat en física que treballava a Barcelona i ara porta dos anys i mig a la presó a l'Iran, acusat d'espionatge.

Aquest serà el punt de partida de la conversa que tindrà lloc el 8 de juliol a Ateneu Barcelonès (C/Canuda, 6, Barcelona), on Eugene Chudnovsky compartirà la seva experiència personal com a víctima del KGB a la Unió Soviètica, farà una panoràmica de diversos casos i exposarà els seus pensaments sobre perquè els científics són víctimes de repressió i què poden fer científics i ciutadans per ajudar-los. María Yzuel i María Calvo presentaran la reacció de la comunitat científica internacional i espanyola davant el cas Kokabee, i Michele Catanzaro moderarà el debat.

Debat en català, anglès amb traducció seqüencial, i castellà.

Més informació: Ateneu Barcelonès

 

Data de publicació: Dilluns, 08 juliol 2013
  • Comparteix