Tornar

El concurs internacional de monòlegs científics Famelab torna a Barcelona

La semifinal de Famelab tindrà lloc el divendres 20 de març al teatre Poliorama de Barcelona

Els 12 semifinalistes, amb edats compreses entre els 22 i els 43 anys i formació en biologia, física, química, psicologia i enginyeria, han demostrat tenir grans habilitats comunicatives per explicar, en tres minuts i de forma entretinguda, temes com la transmissió de la grip, la ciència de l'enamorament, la memòria de les màquines i fins a una cançó dedicada a la vida de les estrelles. 

Tots ells competiran a la semifinal el proper divendres 20 de març al teatre Poliorama de Barcelona (Rambla dels Estudis, 115), que compta amb el suport de la Reial Acadèmia de Ciències de Barcelona. Les entrades ja estan a la venda aquí. Els vuit que aconsegueixin classificar competiran a Madrid a la final espanyola, d'on sortirà el guanyador que representarà a Espanya a la final Internacional del Cheltenham Science Festival que se celebrarà al Regne Unit al juny de 2015.

El jurat de la semifinal, que valorarà les seves actuacions tenint en compte el carisma del concursant i el contingut i la claredat del monòleg, estarà format per la presidenta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, Cristina Ribas; el guanyador de FameLab Espanya 2013, Eduardo Sáenz de Cabezón; la líder del grup de biologia cel·lular i de sistemes del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, Mara Dierssen i el físic i presentador del programa Dinàmiks de TV3, Daniel Jiménez Albiac.

FameLab va néixer el 2005 gràcies a una idea original del Festival de Cheltenham, el principal objectiu és fomentar la divulgació de la ciència identificant, formant i donant a conèixer nous talents de la ciència a través d'un format innovador: el monòleg científic. Des de 2007, gràcies a l'associació amb el British Council, FameLab se celebra a més de 25 països d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica del Nord. Són ja més de 5.000 investigadors de tot el món els que han participat en alguna de les seves edicions.
 
L'edició espanyola de FameLab es va celebrar per primera vegada el 2013. El matemàtic Eduardo Sáenz de Cabezón i el biòleg Ricardo Moure resultar guanyadors en la primera i segona edició, respectivament, amb els seus monòlegs sobre teoremes i obesitat. Tots dos es van classificar també en les semifinals internacionals i van disputar la final dels deu millors monologuistes del Cheltenham Science Festival.
 
Més informació: Teatre Poliorama
Data de publicació: Dijous, 05 març 2015
  • Comparteix