Tornar

El Baró de Maldà i música barroca al Museu de la Xocolata

El dia 2 de febrer es pot gaudir d'un berenar molt dolç amb les cordes de l'Antiqvvs Ensemble i els rites gastronòmics d'una figura de les lletres del XVIII i el XIX

L'insòlit Museu de la Xocolata segueix oferint propostes d'allò més originals que barregen disciplines i sensacions. En aquest cas, a la dolça fascinació dels productes derivats del cacau cal afegir una mica d'història i un bastant de música: un berenar amb xocolata desfeta, acompanyat per la música del quartet de corda Antiqvvs Ensemble. I tot plegat per endisar-nos en una cerimònia habitual del Baró de Maldà, gourmet entusiasta i xocolater de mena.
 
Rafael d'Amat i de Cortada, el primer Baró de Maldà, va adquirir trascendència en ser l'autor de Calaix de sastre, un prolífic dietari d'una seixantena de volums. El Baró amb prou feines va interrompre la seva escriptura en cinquanta anys, del 1769 fins al 1819, any en que va morir. Calaix de sastre és un document valuosíssim pel retrat històric i de costums que suposa, però també articula un interessant retrat del seu autor: és conegut que li agradava molt menjar i tota la cerimònia que envolta l'àpat, la preparació, la presentació a taula. Les descripcions dels banquets festius en els que participa són descrits sovint amb deliciós detall. Pel que fa a la xocolata, deixa constància de la seva bogeria per prendre-la desfeta i en prenia almenys dos cops al dia.

 

Data de publicació: Dimarts, 29 Gener 2013
  • Comparteix