Tornar

El 1714, explicat amb dansa, vídeo i música

19-11-2014 Una ració de musica, una mica de dansa i molta història. Aquests són els ingredients del projecte 1714, una proposta que explica els fets succeïts a Catalunya fa tres-cents anys utilitzant un llenguatge poc convencional que barreja la paraula, el so i la coreografia. El dissabte, 22 de novembre, podreu veure’n el resultat a nunArt Guinardó.

 

El projecte, del qual s’havia vist ja el setembre passat una versió projectada en format de videodansa, es mostra ara en versió escènica. És una proposta de CligBcn Produccions, un col·lectiu d’artistes audiovisuals dedicats als documentals, la videodansa i la fotografia, entre d’altres disciplines.

La proposta consisteix a relacionar la música en viu i la dansa partint dels fets històrics del 1714, tot i que contextualitzant-los en el moment actual, per tal de crear una peça de videodansa en format documental. La música, creada expressament per aquesta obra, ens  acompanyarà en un viatge del passat al present conduït pels cossos en moviment dels artistes. 

1714 us portarà per vuit localitzacions de la Guerra de Successió, en cadascuna de les quals s’utilitzarà el moviment, el text narrat per Manuel Forcano i el so per tal d’explicar què va succeir en cadascun d’aquests vuit escenaris. Finalment, un novè curt de videodansa ens proposa una reflexió sobre el perquè de les guerres i de la lluita per la llibertat.

Tot plegat és un retrat de la Guerra de Successió i del setge de Barcelona, explicat en un llenguatge pluridisciplinari i accessible per a tota mena de públics, que han creat i que dirigeixen Laia Santanach i Ignasi Castañé. 

Podeu veure 1714 a nunArt Guinardó (Telègraf, 67-71) el dissabte, 22 de novembre, a les 21 h. Aportació voluntària: entre 4 i 8 €. És imprescindible dur el DNI per accedir a la sala.

 

Data de publicació: Dimecres, 19 novembre 2014
  • Comparteix