Tornar

Museu Marítim de Barcelona

Quan Barcelona volia conquistar la Mediterrània

L’exposició ‘Drassanes i galeres’ al Museu Marítim vol recuperar la memòria d’aquells segles en què la Corona d’Aragó aspirava a ser una potència naval

Durant molts segles, el nostre món es limitava a la Mediterrània. Abans de l’expansió cap a Amèrica i l’eixamplament del món, tenir influència al teu entorn, concentrar poder i tenir domini comercial implicava ser fort al mar nostre. Hi havia competència, però: a l’edat mitjana les potències marítimes eren Gènova, Venècia i a poc a poc també ho van ser els turcs, i en aquest context Barcelona també va voler ser gran. La Corona d’Aragó tenia aspiracions colonials al Mediterrani, volia controlar part del comerç, i durant dècades va promoure un pla d’expansió que exigia tenir una flota naval forta, que es construïa a les Drassanes Reials de Barcelona.

Finalment, l’aventura mediterrània dels reis d’Aragó va ser curta, però va tenir episodis històrics importants com les expedicions dels almogàvers, que van arribar fins a Atenes. Barcelona, doncs, va ser una potència del mar, i ara l’exposició Drassanes i galeres, que romandrà oberta al Museu Marítim de Barcelona fins a finals de l’any 2018, ens parlarà d’aquell moment. Es tracta d’un recorregut històric on ens trobarem amb figures com Pere II el Gran, el primer rei d’Aragó obsessionat amb el domini marítim, i els actors de l’època esplèndida de la marina catalanoaragonesa del segle XIII al XV, tot acompanyat de gràfics interactius, models de naus, documents històrics, peces rescatades i un recorregut per les Drassanes.

Barcelona, ciutat sempre oberta al mar, durant un temps va fer l’intent de conquerir-lo també. Trobaràs més informació sobre l’exposició i els horaris de visita al web del Museu Marítim de Barcelona.

Data de publicació: Dimecres, 29 març 2017
  • Comparteix