Tornar

Els cicles literaris es desenvolupen al MUHBA Vil·la Joana

El Museu d'Història de Barcelona programa dos cicles de converses al voltant de la literatura

Les sessions tenen lloc un cop al mes al MUHBA Vil·la Joana i estan moderades per l'escriptor i gestor cultural Oriol Izquierdo.

Així presenta el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) el cicle de conferències que titula BCN Calidoscopis Literaris: "La lectura d'una obra literària ens il·lumina sobre un moment, un espai o uns fets històrics amb tanta força com la recerca més documentada". És en aquesta línia que les converses programades, totes elles moderades per l'escriptor i gestor cultural Oriol Izquierdo, tracten sobre un llibre concret que tingui relació amb la ciutat de Barcelona, i els participants parlaran tant del text com del moment històric a què fa referència el llibre o de l'indret on està ambientat. Així, per exemple, el cicle es va estrenar el 25 de febrer amb La febre d'or, de Narcís Oller, i la conversa va girar al voltant de la riquesa a la Barcelona de finals del segle XIX.

El 25 de març es durà a terme la segona sessió. L'estudiós de la literatura Carles Cortès, l'historiador Joan Carles Luque i l'escriptor Joan Rendé tindran com a eix central de la conversa el volum de Xavier Benguerel Suburbi, i la temàtica serà una mirada sobre el Poblenou d'abans. Un mes més endavant, el 29 d'abril, l'obra de què parlaran serà Pigmalió, en la traducció i adaptació que en va fer Joan Oliver, i els ponents Ferran Aisa (escriptor), Emili Boix (filòleg) i Pau Vidal (escriptor) debatran sobre la Barcelona culta i la Barcelona baixa. El cicle es clourà el 27 de maig amb La terra prohibida, de Manuel de Pedrolo; en aquest cas, l'estudiosa de la literatura Maria Campillo, l'historiador Xavier Ferré i el també historiador Francesc Vilanova conversaran sobre la "irreal" Barcelona de postguerra.

El Calidoscopis deixarà pas al cicle Traces literàries, també els dissabtes, també al MUHBA Vil·la Joana, i també moderat per Oriol Izquierdo. La programació s'ha fet a partir que "un fet puntual de relleu esdevingut a Barcelona serveix de pretext per compartir una lliçó d'història i algunes de les lectures que n'han fet els escriptors i altres artistes". El cap del general Moragues (17 de juny), El segrest de l'autobús a Torre Baró (15 de juliol), i Els fets del Cu-Cut! (16 de setembre) són els títols de les tres sessions previstes.

Per a més informació i reserves, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Divendres, 24 març 2017
  • Comparteix