Tornar

Imatge d'una investigadora

Ser científica al llarg de la història

Un esmorzar de forquilla amb tertúlia sobre la igualtat de gènere en el camp de la ciència, des del passat fins avui.

A cavall entre el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, el passat 11 de febrer, i el Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, el restaurant 7 Portes dedica un dels seus Esmorzars de Ciència a debatre la igualtat en l’àmbit científic. L’esmorzar de forquilla “Dones a la història de la ciència. Les grans desconegudes”, el diumenge 4 de març, compta amb la participació de les físiques Sònia Estradé i Clara Florensa. Com és habitual, la tertúlia està introduïda per un monòleg en clau d’humor a càrrec de Big Van Ciència.

Al llarg de la història de la ciència, les dones sempre han ocupat un lloc secundari o ni tan sols això. Les seves contribucions al coneixement científic i els seus noms han estat silenciats, eclipsats pels descobriments realitzats per investigadors de sexe masculí. Per què ha passat això? Amb quines dificultats s’han topat les científiques en els diferents escenaris del passat? Hem sigut capaços de resoldre tots aquests entrebancs en l’actualitat? Aquestes qüestions són l’objecte de debat i anàlisi de les dues ponents convidades a l’esmorzar al 7 Portes.

Sònia Estradé és física, doctora en nanociències, professora d’investigació a la Universitat de Barcelona. Des del 2015 presideix la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física de la mateixa universitat. Clara Florensa és física i professora titular de les Escoles Universitàries Gimbernat. Forma part del jurat del Premi Creu Casas que atorga l’Institut d’Estudis Catalans a la trajectòria d’investigadores i a les vocacions científiques i tecnològiques de les dones. Modera la tertúlia el periodista Eduard Berraondo.

Més informació i reserves en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 22 Febrer 2018
  • Comparteix