Tornar

Imatge d'una instal·lació artística que col·loca el visitant en una capsa plena de miralls que reflecteixen la seva imatge

El DGTL omple el Fòrum d'electrònica, art i compromís social i mediambiental

Un estiu més, el parc del Fòrum es convertirà en escenari, els dies 11 i 12 d'agost, d'un festival singular que aplega grans noms de l'electrònica (de Tale of Us a Jeff Mills, passant per Solomun o Maceo Plex) però que no té en la música el seu únic atractiu.

I és que el DGTL és un festival dedicat als sons electrònics amb edicions a Amsterdam, Tel Aviv o São Paulo, entre d'altres grans ciutats, amb un component artístic que es resumeix en una escenografia cuidada i avantguardista, i en unes instal·lacions de grans dimensions que sovint utilitzen les tecnologies més noves. A més, el festival demostra una especial sensibilitat per les qüestions mediambientals i també socials.

D'entrada, pel que fa a la música, trobarem com és habitual una encertada combinació de grans artistes coneguts de tothom, noms que exerceixen de caps de cartell però que també serveixen per introduir artistes emergents que potser avui són encara poc coneguts però que segurament demà sonaran a les pistes de ball d'arreu.

Així, enguany tindrem noms que van dels esmentats Jeff Mills i els seus ambients de ciència ficció fins al també nord-americà Derrick May, un dels pares del techno, passant pels sons a cavall entre el garage-house, el techno i el two-step del britànic Joy Orbison.

Un cara a cara entre Kölsch i el productor, remixer i DJ de música de ball alemany Michael Mayer és un altre dels grans atractius del DGTL d'enguany, per on també passaran Maceo Plex i les seves sessions que beuen del millor soul, o el projecte berlinès Tale of Us, que us posarà a ballar amb una combinació sonora que abasta del pop al house, passant pel nu-disco o el rock.

Però la musical és només una de les cares del DGTL, molt preocupat per la vessant artística de la cita i la seva connexió amb les tecnologies més noves. D'aquí que presentin propostes com Infinity Experience (a la foto), de l'artista i VJ Peter Ankone, on podreu entrar en un espai on estareu sols... però acompanyats de milers de còpies de vosaltres mateixos. Proveu a ballar una estona. També podreu gaudir de la proposta artística de Muti Randolph, un pioner de la informàtica brasilera que, a Supergrid, us proposa que veieu els efectes que és capaç de crear, mitjançant la superposició de línies, sobre uns panells transparents. I l'estudi barceloní Playmodes (no us el perdeu) presentarà la instal·lació de llum CrossingLines, una més d'una llista encara més llarga de propostes artístiques del festival.

Una gran superfície sota el gegantí panell solar del Fòrum servirà als VJs de DGTL per crear les projeccions més espectaculars. Les podreu veure abans o després de la performance itinerant Toxic Parade, un espectacle amb missatge ecologista.

I és que la preocupació mediambiental, com la social, són una part destacada de la cita. D'entrada, el festival contracta refugiats, immigrants i persones en risc d'exclusió social, una mesura que s'afegeix al caràcter sostenible del festival, que no només ofereix propostes de restauració vegetarianes i proporciona als assistents bicis de lloguer a preus raonables, sinó que fins i tot recicla els plàstics i l'orina dels espectadors i espectadores i instal·la una piscina per demostrar l'estalvi d'aigua que comporta una dieta lliure de carn.

Si voleu saber més sobre el DGTL d'enguany, trobareu tota la informació al web del festival.

Data de publicació: Dilluns, 07 Agost 2017
  • Comparteix