Tornar

Creativitat sense fronteres a la Makers Faire

Creativitat sense fronteres a la Makers Faire

Si sou dels que no pareu d’inventar i crear coses, aquesta és la vostra fira

Inventors, dissenyadors, enginyers, creatius, makers i qualsevol amant de la innovació i d’una altra manera de fer les coses no us podeu perdre la Makers Faire, que se celebrarà divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18 de juny.

Crear, fabricar, reciclar, pensar, jugar i inspirar-se en l’art, l’artesania, l’enginyeria, la música, la ciència i la tecnologia són els àmbits que conflueixen a l’esdeveniment, pensat per a tota la família i amb un munt d’activitats repartides entre els dos dies.

El pavelló italià de Fira de Barcelona serà la seu principal de la fira els dies 16 i 17, on es reuniran els diversos aspectes de la cultura maker: impressores 3D, electrònica, robòtica, nanotecnologia, visió per computador, realitat augmentada o l’internet de les coses, entre d’altres.

Durant els dos dies es podran conèixer més de 200 projectes de makers i centres de recerca catalans, tallers de creativitat, invenció i tecnologies avançades, demostracions en directe i presentacions de drons i robots.

Una de les finalitats de l’acte és dotar la ciutadania d’eines per produir els seus propis objectes o ser autosuficients, cosa que els visitants trobaran, amb projectes com les impressores 3D Formbytes o els kits Aquapioneers, que permeten cultivar vegetals amb un sistema circular que combina l’aqüicultura i l’hidroponia (fent servir una peixera connectada a una lleixa sense terra).

Els visitants també es podran convertir en grangers urbans a la FertileCity, un projecte que investiga tots els secrets de la producció hortícola als sistemes urbans, amb degustació de tomàquets i enciams produïts a les teulades.

Per als entusiastes dels drons hi haurà un espai habilitat per construir-los i fer-los volar de manera segura. També es podran dissenyar i obtenir objectes gràcies a la impressores 3D i conèixer i jugar amb robots com Pleo, Tibi i Dabo, Casper o saber què són els neuro-robots de codi obert del laboratori SPECS i el laboratori d’humanoides de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial.

Les activitats de la fira també inclouen xerrades i dos actes fora del pavelló italià. Divendres 16 a les 19h el FabLab Barcelona acollirà una conferència de Jessica Rosenkrantz i Jesse Louis-Rosenberg (responsables de l’estudi Nervous System) i un concert de Marko Ahtisaari i Nadya Peek (que combinen la música amb la fabricació digital).

I diumenge 18 a CaixaFòrum s’hi celebrarà una jornada sobre innovació, amb xerrades de Mara Balestrini, Francesca Bria, John Henry Clippinger, Usman Haque, Ric Herrero, Indy Johar, Rob van Kranenburg, Sherry Lassiter, Eric Pan, Nadya Peek, Jessica Rosenkrantz i Pontus Westerberg.

 

Data de publicació: Dimecres, 14 Juny 2017
  • Comparteix