Tornar

Imatge d'una xemeneia

L’aire que respirem

La Vil·la Urània organitza dues activitats per donar a conèixer l’efecte dels contaminants atmosfèrics sobre la salut.

En major o menor mesura, totes les persones s’exposen als riscos que comporten els nivells elevats de contaminació de l’aire que respirem. I en les que viuen a les ciutats, aquesta exposició és major. Per donar a conèixer en què consisteixen aquests riscos i quins són els efectes dels agents contaminants sobre la salut, el Centre Cívic Vil·la Urània ha organitzat un parell d’activitats aquests dies.

A Barcelona i la seva àrea d’influència, la circulació rodada de vehicles motoritzats privats, l’activitat industrial i el trànsit marítim i aeri són les principals fonts de contaminació de l’aire. El funcionament d’aquestes màquines allibera nombrosos compostos químics i partícules que impacten directament sobre la salut de les persones, i que se sumen a la contaminació acústica que també perjudica el benestar. El dijous 30 de gener, l’enginyera María García, membre d’Ecologistes en Acció i de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, pronunciarà una xerrada on presentarà els principals contaminants atmosfèrics de l’entorn urbà, com afecta cadascun a les persones i al medi ambient, i quines mesures i polítiques caldria adoptar per reduir la concentració d’aquests agents a l’aire.

Per aprofundir en l’impacte de la contaminació en les persones i en el seu estudi des del punt de vista científic, l’Institut de Salut Global de Barcelona protagonitzarà un taller participatiu el dilluns 4 de febrer. Aquest centre de recerca compta amb un programa de recerca en aquesta línia, a través del qual genera coneixement sobre la relació entre contaminació i malalties com el càncer, les afeccions respiratòries o cardíaques, així com els beneficis del verd o l’exercici físic sobre la salut en ambients urbans. Són investigacions que es podran conèixer en aquest taller, del qual també se’n podran despendre conclusions per adquirir hàbits més saludables i respectuosos amb l’entorn.

Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dijous, 24 Gener 2019
  • Comparteix