Tornar

Coneix la nostra prehistòria visitant La Roca dels Moros (El Cogul)

L'exposició "Un espai sagrat. La Roca dels Moros del Cogul" recorre pintures i gravats al Museu d'Arqueologia de Catalunya, fins l'11 de setembre

El conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul està considerat un dels jaciments d'art primitiu més importants i coneguts de la Península Ibèrica, i el més significatiu de Catalunya. Es tracta d'una cavitat que va utilitzar l'home durant uns 5.000 anys, i de la qual avui dia es conserven diferents gravats i pintures.

L'exposició "Un espai sagrat. La Roca dels Moros del Cogul" proposa un recorregut per la prehistòria del nostre país a través de les pintures i gravats que conformen el conjunt pictòric de la Roca dels Moros. El jaciment s'emmarca en una zona que ha estat habitada per l'home gairebé de forma contínua des del paleolític i, per tant, molt rica arqueològicament.
El conjunt pictòric està format per 42 figures pintades i 260 elements gravats sobre la roca. Els primers grups que van utilitzar la Roca dels Moros van ser els últims caçadors-recol·lectors (VIII-V mil·lenni aC), que van deixar-hi les pintures pertanyents a l'art llevantí. Entre totes aquestes pintures, també hi ha inscripcions posteriors, de les èpoques neolítica, ibèrica i romana, encara que moltes són il·legibles.
El Museu d'Arqueologia acompanya l'exposició principal amb accions com l'exposició de murals "Ritual d'Origen" i "Ofrena i invocació" que pretenen transformar l'entorn en un museu viu, fruit de la interacció entre artistes, coreògrafs i públic.

 

Un espai sagrat. La Roca dels Moros del Cogul

Espai: Museu d'Arqueologia de Catalunya

Dates: del 30 de juliol al 11 de setembre
Preu: 3,5-4,5 €
Més informació, clicant aquí

Data de publicació: Dimecres, 02 Setembre 2015
  • Comparteix