Tornar

“Compra’m”, un espectacle multidisciplinar que combina art i tecnologia

La creació de la companyia Insectotròpics, que va rebre un dels premis del Future Internet- Performing Arts, combina video, pintura, música i teatre

 

L’espectacle “Compra’m”, de la companyia Insectotròpics, va ser un dels guanyadors del concurs  Future Internet - Perfoming Arts, que va atorgar recentment la Direcció de Creativitat i Innovació de l’institut de Cultura de Barcelona. A través d'aquests premis i gràcies a les noves tecnologies de l’internet del futur, es vol incentivar la investigació i experimentació en nous formats i continguts creatius. El jurat va valorar els projectes que feien ús de la tecnologia i l’internet de banda ampla equilibrant aquesta innovació amb la qualitat artística i estètica dels projectes.

Això es justament el que ha fet la companyia Insectotròpics amb “Compra’m”, un espectacle multidiciplinar que combina en directe el video, la pintura, la música i el teatre a mode de live cinema. Segons la companyia, “Compra’m” és “un viatge fascinant, però potser també terrorífic, on cadascú ha d’escollir els paràmetres on situar-se i prendre consciència. L’espectacle proposa l’enfrontament entre dues cares, les que marquen a qualsevol en aquesta societat on et regalen felicitat i et pressionen per a ser feliç”. A “Compra’m”, Insectotròpics utiliza una gran varietat d’efectes visuals que apliquen a les diferents senyals de video, negatius, keying, blend modes, buffers recorders i randoms. “Aquests efectes ens permeten entrar en noves dimensions impossibles sense la tecnologia i, el que és més important, juguen a favor del discurs conceptual de l’espectacle. No són efectes exclusivament estètics sinó que estan al servei d’una narrativa”, explica la companyia.

Quant a la innovació de l’espectacle, Insectotròpics explica que “la suma d’art i tecnologia no millora ni modernitza el discurs creatiu, senzillament el dota de moltíssimes possibilitats expressives”. “La tecnologia és una eina que ha de servir per trencar barreres i posar en comú pràctiques artístiques individuals, facilitant una unió que resulti molt més rica que la unió de les parts individuals. La tecnologia ha de permetre obrir portes a noves possibilitats artístiques, a noves regles del joc de la creació. L’artista no només ha de dialogar amb un mateix sinó que ha de ser capaç d’escoltar i interaccionar amb els altres membres del grup”, afirma Insectotròpics.

Insectotròpics considera la celebració del FI - Performing Arts com una “bona notícia per al sector de las arts escèniques”. “Ens permet anar un pas més allà i afegir una capa més a la investigació i l’experimentació en nous formats i continguts multidisciplinaris. Si ja en el segon espectacle treballàvem amb les càmeres dels telèfons mòvils per enviar senyal al video mixer de forma inalàmbrica a través d’una xarxa muntada amb un router, el premi ens dóna la possibilitat d’aprofundir en aquesta opció i ampliar la distància”, explica Insectotròpics.

 

 

Més informació sobre FI-Performing Arts aquí.

 

Data de publicació: Dimarts, 21 juliol 2015
  • Comparteix