Tornar

Científics i cuiners: cara a cara d'Abel Mariné i Carme Ruscalleda

El proper 8 d'octubre el científic Abel Mariné, i la xef Carme Ruscalleda conversaran al Museu Blau sobre aspectes com ara el paper de la ciència al servei de la cuina, la visió que tenen els xefs de l’alta cuina sobre la nutrició, o la influència de la tecnologia en la relació cuina-nutrició.

Com influeix la ciència en la relació entre cuina i nutrició? Quin paper tenen la tecnologia, els productes o conceptes com el plaer i el temps? Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia del Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), i Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, es trobaran per parlar-ne en una nova edició de “Científics i cuiners, cara a cara”. L'acte tindrà lloc el 8 d'octubre, a les 19 hores, a la sala d'actes del Museu Blau-Museu de Ciències Naturals de Barcelona, dins del programa d'activitats de l'exposició temporal “Nutrició, Impuls Vital”.

Sota el títol de “Cuina i nutrició, una relació d'oportunitats”, els convidats tractaran temes com ara la relació entre els dos àmbits des de perspectives històriques i culturals, del paper de la ciència al servei de la cuina o de la visió que tenen els xefs de l'alta cuina sobre la nutrició. Així mateix, es parlarà de com influeix la tecnologia en la relació cuina i nutrició; dels paràmetres que regeixen els dos àmbits, o de quin és el futur comú.

"Científics i cuiners, cara a cara" és un espai de diàleg entre el món acadèmic i el gastronòmic coordinat per la Unitat UB-Bullipèdia en el marc del Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona. La proposta, en què es troben dos experts i es compta amb la participació del públic, permet l'intercanvi d'idees entre l'entorn universitari i el gastronòmic des de diferents perspectives, identificant temes d'actualitat i de discussió comuns. En les seves edicions passades, s'han tractat temes que han relacionat la teoria del Big Bang amb la cuina moderna, la xocolata i els estats mentals o la cuina innovadora i el desenvolupament territorial.

Les persones que vulguin assistir a la nova edició de “Científics i cuiners, cara a cara” s'han d'inscriure mitjançant el següent formulari. L'activitat és gratuïta però a l'entrada es farà una recollida d'aliments que aniran destinats a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.

Més informació: Museu Blau

 

Data de publicació: Dimarts, 06 Octubre 2015
  • Comparteix