Tornar

Un Tyrannosaurus rex

Ciència al voltant de Trix

El CosmoCaixa programa un cicle de conferències sobre el món dels dinosaures a càrrec de prestigiosos paleontòlegs.

Fins el 18 de febrer es pot visitar al CosmoCaixa un dels esquelets de Tyrannosaurus rex més ben conservats del món junt amb una exposició explicativa de la troballa. En el marc d’aquest muntatge, el museu ha organitzat un cicle de cinc conferències sobre la recerca en paleontologia que pronunciaran paleontòlegs de renom nacionals i internacionals.

Fa entre uns 220 i uns 65 milions d’anys, els dinosaures van poblar la superfície terrestre. Malgrat la seva extinció massiva a finals d’aquell període, la seva existència ens han deixat un enorme llegat de restes fòssils que han permès als paleontòlegs anar afegint peces a l’arbre de l’evolució i entendre millor d’on provenen i com s’agrupen moltes de les espècies que avui conviuen amb nosaltres a la Terra.

Les xerrades del cicle permetran conèixer de prop la recerca que es fa en aquesta línia i la informació que es pot extreure d’aquests descobriments. Així mateix, descobriran a l’audiència que a la Península Ibèrica es troben alguns jaciments de gran importància en la generació del coneixement que tenim del passat.

Aquest és el programa de conferències:

Dimecres, 17 de gener. “La ciència del T. REX Trix”, a càrrec d’Anne Schulp, investigador al Naturalis Biodiversity Center de Leiden.

Dimecres, 24 de gener. “Dinosaures ibèrics: del caçador geperut de Conca, als sauròpodes de l’AVE”, a càrrec de Francisco Ortega, del Grup de Biologia Evolutiva de la Facultat de Ciències de la UNED de Madrid.

Dimecres, 31 de gener. “Dinosaures dels Pirineus: els últims gegants d’Europa”, a càrrec d’Àngel Galobart Lorente, director del Museu de la Conca Dellà i Dinosfera.

Dimecres, 7 de febrer. “Fòssils excepcionals de la Xina i la primerenca evolució de les aus”, a càrrec de Luis M. Chiappe, vicepresident sènior de Recerca i Col·leccions al Museu d’Història Natural de Los Angeles.

Dimecres, 14 de febrer. I left my heart in the Jurassic: Dinosaures i cultura popular”, a càrrec de José Luis Sanz, catedràtic de Paleontologia de la Universitat Autònoma de Madrid.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 12 Gener 2018
  • Comparteix