Tornar

Ciència i gastronomia sota els estels als Sopars de l'Observatori Fabra

Totes les nits d’estiu, de dimarts a dissabte, i després d’un bon sopar, teniu l’oportunitat d’escoltar una conferència d’uns 20 minuts a càrrec d'un divulgador científic, visitar el museu de l’Observatori i fer una observació astronòmica a través d’un dels telescopis més antics i grans d’Europa.

En aquest mirador excepcional de la ciutat de Barcelona, us rebran amb una copa de benvinguda per accedir a la terrassa de l’Observatori i gaudir de la vista màgica sobre la ciutat. A continuació, us serviran el sopar preparat pel xef de Gourmet Paradís, Miquel Guimarà, amb un menú degustació d’inspiració astronòmica amb opcions per a infants i persones vegetarianes, amb al·lèrgies o intoleràncies. Enguany també s’ofereix el Menú Gourmet, per si teniu alguna cosa més especial per celebrar. 

Aquesta 11a edició dels Sopars amb estrelles a l’Observatori Fabra compta amb ponents que són membres acadèmics de la Real Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, que enguany celebra el seu 250 aniversar, així com d'altres científics com ara el meteoròleg Francesc Mauri amb la conferència: “El canvi climàtic. Què hi podem fer?” i el físic Ignasi Ribas, Director Observatori Montsec amb la conferència “Hi ha algú allà a fora? Les perspectives de trobar vida més enllà del Sistema Solar”. Els acadèmics de la RACAB parlaran de robòtica (Josep Amat Girbau), aliments transgènics (Pere Puigdomènech), el cacau (Ramon Maria Masalles), els nanomaterials (Xavier Obradors), el cervell, els microbis (Joan Jofre), la llum (Ramon Pascual), els insectes, fracking (Mariano Marzo), l’arquitectura de l’Observatori (Daniel Giralt-Miracle), la Sagrada Família (Carles Buixadé)...entre d'altres. 

La visita comentada es fa a diferents dependències de l’Observatori Fabra: la sala dels aparells tècnics, la sala modernista i la cúpula. A més a més, en aquesta edició s’incorpora a la visita, la biblioteca on encara hi ha els mobles originals i algun instrument destacat. Al llarg del recorregut s’explica la història de l’edifici, la seva arquitectura, els seus habitants, la seva labor científica i els descobriments realitzats. També s’inclou una observació astronòmica a través del telescopi. 

Més informació: www.soparsambestrelles.cat

 

Data de publicació: Dimarts, 08 juliol 2014
  • Comparteix