Tornar

Ciència d'avui per la medicina del demà: Alzheimer

El 29 de setembre l'investigador de l'IRB i Premi Ciutat de Barcelona 2014, Ernest Giralt, donarà a conèixer una investigació innovadora que ofereix una solució per fer arribar molècules terapèutiques al cervell.

La conferència d' Enric Giralt, que començarà a les 19 hores al CCCB (Montalegre 5, Barcelona), forma part de la sèrie «Perspectives Barcelona Biomed» de l'IInstitut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i serà presentada pel periodista científic Xavier Duran. L'entrada és lliure i gratuïta. 

Una de les principals problemàtiques per tractar les malalties que afecten el cervell és l’anomenada barrera hematoencefàlica, un mur responsable de protegir al cervell de virus, microbis i altres atacs. Aquesta frontera és la causa que la taxa d’èxit dels nous tractaments per a malalties del sistema nerviós central sigui molt baixa. De fet, en els últims 50 anys en prou feines s’han creat nous fàrmacs contra les malalties que afecten el cervell i cal afegir que algunes d’elles encara sense cura -com l’Alzheimer- avancen de manera gairebé contagiosa entre la població de les societats més desenvolupades. Una investigació innovadora ofereix ara una solució per superar la barrera hematoencefàlica i fer arribar molècules terapèutiques al cervell.

Ernest Giralt és cap del Laboratori de Pèptids i Proteïnes a l’IRB Barcelona, on també coordina el Programa de Química i Farmacologia Molecular. El Dr. Giralt és llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona, Diplôme d'Etudes Approfondies en Química Orgànica per la Universitat de Montpeller, França, i doctor en Química per la Universitat de Barcelona, on exerceix de catedràtic de Química Orgànica. El professor Giralt és un expert en el desenvolupament de nous mètodes de síntesi de proteïnes petites –pèptids-, en estudiar-ne l’estructura i el seu ús com a eines transportadores de fàrmacs cap a l’interior de la cèl·lula o a través de les barreres naturals del cos, com ara la del cervell, a més d'altres reptes científics. Entre els molts reconeixements rebuts al llarg de la seva carrera hi ha el Premio Nacional de Investigación, el 2011, i enguany el Premi Ciutat de Barcelona.

Més informació: CCCB

Data de publicació: Dimarts, 22 Setembre 2015
  • Comparteix