Tornar

Imatge d'algú utilitzant un mòbil al metro

Un món de dades

Una xerrada per reflexionar sobre l’impacte del Big Data en la societat i en la vida de les persones.

La majoria d’accions que avui realitzem amb dispositius electrònics genera dades. Fer una cerca a Google, pagar a un restaurant amb la tarja de crèdit o, senzillament, desplaçar-nos amb el mòbil a la butxaca, produeix dades. Per parlar de l’explosió de les dades en què vivim immersos, com s’utilitzen, les diferents disciplines al voltant d’aquest fenomen i la seva repercussió social, el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya ha organitzat una xerrada al Mobile World Centre a càrrec de l’experta en ciència de dades Ana Freire.

Avui disposem de la tecnologia per emmagatzemar i digerir dades en quantitats enormes. L’aparició d’Internet, el boom digital i l’avenç de la supercomputació ho han fet possible. En paral·lel, camps com la intel·ligència artificial, la mineria de dades, el big data o els recomanadors permeten transformar grans volums de dades en informació útil, com ara comportaments socials, hàbits de consum, intencions de vot, patrons de mobilitat, creences, etc. Una informació que té el seu vessant constructiu i de millora social, però que alhora també es pot explotar amb finalitats econòmiques, polítiques, estratègiques.

Ana Freire és investigadora postdoctoral a la Universitat Pompeu Fabra. Especialista en dades, el 2015 va rebre el premi Big Data Talent Awards a la millor tesis doctoral en big data. La seva xerrada se centrarà en tots aquests temes i estarà dinamitzada per Mercè Escolà, directora de l’oficina de Barcelona de Nexus Geographics, i David Ródenas, vicedegà de Desenvolupament Professional del Col·legi.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 21 Juny 2017
  • Comparteix