Tornar

Carme García

Carme García de Ferrando i les seves meravelles fotogràfiques

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona enceta una nova exposició, dedicada a una de les fotògrafes més importants de la ciutat durant la segona meitat del segle XX

Les històries de la fotografia a Barcelona acostumen a situar la figura de Carme García de Ferrando en un lloc gairebé marginal, on moltes vegades han estat dones de gran importància en el seu camp, però no prou reconegudes per estar a l’ombra de creadors amb una figura molt més present. El cert, però, és que Carme García és important per haver estat un exemple de tenacitat i talent. Nascuda l’any 1915 i morta un segle després, durant la seva vida centenària García va ser una fotògrafa de formació autodidàctica que va interessar-se de manera decisiva per l’art i la tècnica des de la seva joventut, tot i que va ser a mitjans dels anys 50 quan va ingressar en l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i va impulsar alguns dels primers cursos destinats a dones, tota una curiositat anòmala en el seu moment. El seu llenguatge va ser realista, i l’any 2011 va cedir un fons important de negatius a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, més de 9.000 imatges de les quals ara es veurà una part substancial en una exposició dedicada a la seva figura i influència, amb la col·laboració de La Virreina Centre de la Imatge.

L’exposició es titula Carme García. Des del terrat, i es podrà veure del 14 de juny al 20 d’octubre, amb més de 100 fotografies obtingudes directament des del negatiu i més de 200 en impressió digital, a més d’una vitrina amb material de treball de l’artista. Amb aquesta exposició serà més fàcil comprendre com de valenta i pionera va ser la seva tasca, i admirar la visió personal de Carme García, una fotògrafa completa que va tocar camps com el fotoperiodisme, el documental, el retrat i la fotografia de costums.

Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 12 Juny 2018
  • Comparteix