Tornar

Cafè amb Biohacker, a la Casa Orlandai

El dimecres 20 de maig el biohacker Daniel Grajales explicarà com es pot experimentar i innovar de forma comunitària, als Cafès Científics de la Casa Orlandai

Biòlegs agrupats en el moviment DIYbio (do it yourself biology) fan créixer el coneixement compartit. Ja han fet microscopis, bombetes fetes amb bacteris fluorescents, bioreactors... com ho fan? Com s’organitzen? 

Daniel Grajales, investigador de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, compartirà la seva experiència amb el grup DIYBio BCN el proper 20 de maig a la Casa Orlandai. La xerrada és gratuïta i començarà a les 19h a la Sala Carme Karr de la Casa Orlandai (Jaume Piquet, 23 Barcelona).

Qualsevol persona pot fer biotecnologia. Tots podem crear facilment un biolab casolà per sentir i assaborir el poder de la biologia. Partint d'un procés tan quotidià com fer pa, podem arribar a fer batuts d'algues, circuits de curses per a llevat i microbis que brillen en la foscor, entre infinites coses més. 

L'activitat forma part dels "Cafès Científics" a la Casa Orlandai. Cada tercer dimecres de mes una persona del món de la ciència parla de la seva recerca amb un cafè a la mà. L'escalfor del cafè a l'hivern o el refresc a l'estiu, i l'experiència vital creen una relació estreta entre el o la ponent i qui hi participa. És el model sarrianenc de cafè científic, una iniciativa de la Fundació Ciència en Societat i l'Associació Cultural Casa Orlandai, que forma part de la xarxa internacional "Café Scientifique".  

A la setena primavera de Cafès Científics a la Casa Orlandai vol obtenir pistes per a veure cap a on ens conduirà el futur amb els indicis que tenim ara. La biologia col·laborativa sumarà esforços, i la gestió d’una quantitat cada dia més ingent d’informació vol nous plantejaments.

Més informació: Ciència en Societat

 

 

Data de publicació: Dijous, 14 maig 2015
  • Comparteix