Tornar

Dolç Born diumenge

Els diumenges al Born tenen gust de xocolata

Una de les activitat d’oci a la Barcelona del segle XVIII eren les matinals de dolços, una pràctica que un cop a la setmana et convidem a conèixer i reproduir

La xocolata va causar furor a la Barcelona del segle XVIII. Aquest producte, relativament nou a l’Europa de l’època, que s’exportava de les Índies, es va convertir en un plaer per a totes les classes socials quan va començar a augmentar l’afluència de les exportacions, fins al punt que un dels moments socials més important de la Barcelona d’aquell temps era la tassa de xocolata de cada diumenge. Per a aquest ritual s’importava la millor xocolata i es prenia en ceràmica de gran qualitat, tot al servei d’una cerimònia dolça i gratificant. Certament, el costum de prendre xocolata no l’hem perdut, però ja no amb aquella sensació de moment àlgid de la setmana, exceptuant aquells que encara no perdonen els xurros de cada diumenge. En tot cas, si vols menjar xocolata com es feia al segle XVIII, ara pots fer-ho cada diumenge al Born Centre de Cultura i Memòria amb l’activitat Dolç Born diumenge.

No només podràs aprofitar el matí per fer una visita al jaciment arqueològic i visitar l’exposició de peces domèstiques del segle XVIII, sinó que en acabar se’t convidarà a una tassa de xocolata en porcellana o ceràmica de l’època, amb tota l’exquisidesa i el glamur dels bons diumenges, al Museu de la Xocolata, que és al costat. A partir del mes d’abril, aquesta activitat passarà a fer-se els dissabtes a la tarda, i en comptes d’un esmorzar clàssic, el que se t’oferirà serà un berenar al més pur estil antic règim.

Per participar-hi, cal reserva prèvia. Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 02 març 2018
  • Comparteix