Tornar

Imatge gràfica de la biennal

Biennal Ciutat i Ciència

La recerca científica entra en contacte amb la ciutadania amb una oferta de més de 70 activitats de divulgació gratuïtes repartides en els 10 districtes de la ciutat.

Cada cop més, la ciència forma part de les nostres vides i cada cop més, la ciutadania, té major pes a l’hora de decidir per quins camins ha d’avançar la recerca. I a Barcelona es fa molta ciència i de molt alt nivell. Tant és així que la ciutat és un dels referents europeus en diversos camps de la recerca. Per tal de facilitar la difusió del coneixement científic que es genera a Barcelona i estrènyer el seu vincle amb la ciutadania, del 7 a l’11 de febrer se celebrarà la Biennal Ciutat i Ciència a nombrosos equipaments de tots els districtes. Aplegarà un total de 138 especialistes participants.

La Biennal compta amb set objectius al voltant de la ciència: reflexionar, participar, connectar, reforçar la igualtat, transmetre el coneixement, potenciar la transversalitat i complementar el Pla de Ciència de l'Ajuntament de Barcelona. Per assolir-los ha dissenyat un ampli programa d'activitats de formats molt diversos: conferències, debats, jornades, hackatons, arts escèniques, música, cinema, tallers... Una extensa oferta que convida a la reflexió i amb què el públic podrà trobar respostes a moltes de les seves inquietuds, comprendre els processos de la ciència i implicar-se activament en la recerca. Alhora, també pretén fomentar noves vocacions científiques en condicions d’igualtat i aproximar la ciència als infants a través d’una oferta adreçada a famílies.

En aquesta línia, les activitats de la Biennal proporcionen claus per formar-se opinions i prendre decisions amb criteri científic. Una part del programa s’emmarca en conceptes com la ciència ciutadana o els laboratoris ciutadans, on les persones no especialitzades participen en projectes de recerca i en la generació de nou coneixement basat en les demandes reals de la societat. Altres activitats, com els debats o un cicle de cinema amb tertúlia posterior, analitzen quines són les limitacions de la ciència, metodològiques, ètiques, socials. I no cal dir que moltes de les activitats tenen la mirada orientada cap al futur, als reptes a què ens enfrontem i com la ciència ens pot ajudar a assolir-los.

En definitiva, cinc dies per orientar la mirada al futur, als reptes a què ens enfrontem i per participar del pensament científic. Aquí trobareu el programa complet.

 

Data de publicació: Dilluns, 14 Gener 2019
  • Comparteix