Tornar

Biblioteques insòlites

El mite de la biblioteca, convertit en obra d’art

L'Arts Santa Mònica inaugura l’exposició col·lectiva ‘Biblioteques insòlites’, que transforma les col·leccions de llibres en una metàfora de la vida i la cultura

Hi ha diferents biblioteques importants en la història, algunes reals i altres de ficció, però totes iguals de significatives per construir un mite, que és el de la col·lecció infinita on es reuneix tot el coneixement del món. Tenim la biblioteca d’Alexandria, la més important del món antic, destruïda pel foc, i també la biblioteca de Babilònia de Jorge Luis Borges, un espai fictici i estranyament geomètric on hi havia tots els llibres possibles, i també els impossibles. Han estat grans col·leccionistes de llibres Umberto Eco i Michel de Montaigne, i tots portem una biblioteca a dins. La biblioteca és metàfora del coneixement, síntesi de la nostra cultura i de les nostres pors, i per tant una entitat susceptible de ser convertida en obra d’art, que és el que projecta ara el centre d’Arts Santa Mònica, que a partir del dia 30 de gener inaugura Biblioteques insòlites, una exposició col·lectiva que recrea biblioteques del passat, biblioteques personals i idees perfectes de la biblioteca en abstracte i la seva relació amb l’espai, el món i el coneixement.

La comissària de l’exposició, Gloria Picazo, ha treballat amb una llista d’artistes que han volgut retre un homenatge estètic, conceptual i espacial a la biblioteca. Hi podrem veure les interpretacions d'Ignasi Aballí, Clara Boj, Diego Díaz, Juan Pérez Agirregoikoa, Francesc Ruiz o Antònia del Rio, entre d’altres, i a més una simulació de l’espai central de les biblioteques antigues, l’Inferno, on hi havia els llibres prohibits i estranys.

Trobaràs més informació al web de l’Arts Santa Mònica.

Data de publicació: Dimarts, 23 Gener 2018
  • Comparteix