Tornar

Leonardo Padura, guanyador del sisè Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino. © Iván Giménez

El festival Barcelona Novel·la Històrica se centra en el món de l'art

La sisena edició de l'esdeveniment té lloc del 5 al 10 de novembre, amb la Biblioteca Jaume Fuster com a principal escenari.

6 dies, 36 convidats, 17 activitats. Aquests són alguns dels números de l'edició del 2018 del festival Barcelona Novel·la Històrica, que per sisè any aixeca el teló i ho farà abordant la relació que s'estableix entre l'art i la novel·la històrica. El certamen, que s'esdevindrà entre el 5 i el 10 de novembre, l'organitza l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) amb la col·laboració d'editorials i llibreries, i l'escriptor i periodista Fèlix Riera n'és el comissari.

Gran part de les propostes es faran a la Biblioteca Jaume Fuster. Les dues primeres activitats, no obstant això, tindran lloc a la Fundació Antoni Tàpies, mentre que les biblioteques Sofia Barat i Collserola - Josep Miracle oferiran dos clubs de lectura en el marc del festival. Alguns dels convidats que es podran veure i escoltar seran Victòria Cirlot, Francesc Miralles, Carme Riera, Xavier Bru de Sala, José María Ridao, Armand Puig o Melania G. Mazzuco. Parlaran de com personatges com Frida Kahlo, Antoni Gaudí, Josep Pla, Truman Capote o Salvador Dalí han estat punt de partida o protagonistes de ficcions novel·lades. El festival també inclou rutes literàries per Barcelona relacionades amb la temàtica del certamen; aniran a càrrec de l'escriptor, periodista i guia Martí Gironell i se'n faran quatre sessions: els dies 6 i 8 de novembre a les 16.45 h, i el 10 de novembre a les 10 i a les 12 h.

D'altra banda, el 8 de novembre es lliurarà al Saló de Cent el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, atorgat pel jurat al novel·lista cubà Leonardo Padura. El guardó és al conjunt de l'obra, i el veredicte en destaca que les novel·les de Padura són escrites "amb els recursos del gènere negre que esdevenen relats existencials, socials i, naturalment, històrics. De la mateixa manera que vam aprendre a conèixer la transició espanyola amb Pepe Carvalho i bona part de la història dels EUA del segle XX amb Harry Conejo Angstrom de John Updike, la millor manera de passejar per la Cuba revolucionària és en companyia del gran Mario Conde".

Per consultar tota la programació, cliqueu en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 23 Octubre 2018
  • Comparteix