Tornar

La Barcelona imaginada

'La Barcelona imaginada': una ruta sobre els somnis del passat

El Born Centre de Cultura i Memòria fa l’última sessió d’un itinerari urbà que ens parla de com es va projectar una Barcelona ideal als segles XIX i XX

Si hem d’agafar al peu de la lletra el títol de la famosa novel·la d’Eduardo Mendoza, Barcelona és la ciutat dels prodigis. Certament, és una ciutat amb espais preciosos, amb bon clima, amb mar i muntanya, còmoda i habitable en tots els sentits de l’expressió, però per arribar a concloure un cicle de modernització i millora sostinguda del pla urbà, cal que això es projecti i es porti endavant. Les ciutats són com organismes vius, que evolucionen, canvien, s’equivoquen i tornen a començar, i la Barcelona actual és fruit dels somnis del passat. Quan va arribar el moment de fer grans projectes culturals que van afectar el pla urbanístic, com les dues exposicions universals del 1888 i 1929, i els jocs olímpics del 1992, calia fer canvis a Barcelona. I aquests canvis permetien oportunitats, i quan hi ha oportunitats hi ha somnis. Es podia imaginar una Barcelona millor, i en molts casos així va ser. Ara, al Born Centre de Cultura i Memòria podràs conèixer més sobre aquests fets gràcies a l’itinerari La Barcelona imaginada.

Es tracta de passejar per espais de la ciutat amb un guia que ens explicarà el relat de les grans transformacions de la ciutat, i també dels contrarelats que, en oposar-se a certes parts dels plans, s’han oblidat o silenciat. Perquè on hi ha somnis, també hi ha malsons, i on hi ha projectes acabats, també n’hi ha hagut de fracassats. L’última sessió de l’any d’aquest itinerari és el 10 de desembre, de les 11 a les 14 hores.

Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 30 novembre 2017
  • Comparteix