Tornar

Barcelona: 1,6 milions de bioindicadors?

El dijous 26 de maig la Fàbrica del Sol inicia el cicle Els bioindicadors urbans amb una xerrada de Miquel Porta sobre la salut ambiental relacionada amb la salut de les persones.

En el marc de la Setmana de la Natura i el Dia Mundial del Medi Ambient, la Fàbrica del Sol ha organitzat un cicle compost per quatre xerrades amb l' objectiu d' explicar quins organismes vius reflecteixen la qualitat ambiental del nostre entorn.

El doctor Miquel Porta, investigador de l' Institut de Recerca de l'Hospital del Mar (IMIM) i catedràtic de salut pública de la UAB, iniciarà el cicle explicant els detalls sobre els compostos tòxics persistents i quines accions individuals o col·lectives podem dur a terme per tal de reduir l’exposició a aquests compostos.

Els compostos tòxics persistents són substàncies que s’acumulen en els teixits greixosos del cos humà i també a la sang. Els tenim a l’organisme, provinents dels aliments que ingerim, i els acumulem al llarg de la vida perquè no els podem excretar. Se’ns acumulen al pàncrees, al fetge i al sistema nerviós, que són els òrgans i sistemes rics en greix. Alguns dels compostos són el DDT, les dioxines, els PCBs (policlorobifenils, compostos de clor que estan presents en els individus dels habitants del món occidental) que provenen dels transformadors elèctrics antics i també del que ingerim. 

Els efectes que tenen sobre la salut humana són variats: són alteradors del sistema immunològic i hormonal, i està estudiat que poden fer augmentar el risc de tenir alguns càncers. És per tant, molt probable que la contaminació per compostos tòxics persistents expliqui una part rellevant de les malalties que patim.

Barcelona: 1,6 milions de bioindicadors?
Dia: dijous 26 de maig de 2016
LLoc: La Fàbrica del Sol (Passeig de Salvat Papasseit 1, 08003 Barcelona)
Preu: gratuït
Més informació i reserves: La Fàbrica del Sol

 

Data de publicació: Dilluns, 23 maig 2016
  • Comparteix