Tornar

Una imatge de la companyia Iron Skulls, convidats especials del certamen

Ballarins de danses urbanes de tota Europa es troben a Barcelona

De Berlín, de Moscou, de Londres, de París, de Barcelona... De tots aquests llocs vénen els artistes que participen, del 17 al 20 de novembre, a la quarta edició del Certamen de Creació Escènica de Danses Urbanes.

Aquest Certamen és, de fet, el preludi del Hop Festival que se celebrarà el desembre al Mercat de les Flors i on veurem les millors propostes d'aquests dies. Organitzada per El Generador, aquesta cita pretén impulsar el desenvolupament i la renovació de l'escena de danses urbanes. Si voleu saber de què són capaços els i les artistes que hi participen, mireu-vos aquest teaser o, encara millor, passeu aquests dies pels centres cívics de la ciutat. Quatre d'aquests espais acolliran cinc coreografies per cada jornada.

Dijous, 17 de novembre, al Centre Cívic Tomasa Cuevas Les Corts (21 h), veureu actuar Diego de la Rosa, un artista que ve de Berlín, a més del col·lectiu barceloní Aura, que s'inspira en la cultura nipona. També són barcelonins els nois i noies de la companyia Musiké que, dirigida per Kanga Valls, pica l'ullet a l'antiguitat clàssica. La primera jornada acabarà amb la barreja de hip-hop i dansa contemporània dels barcelonins Diego Sinniger i Kiko López, i també amb l'actuació de la Legacy Company, també de la ciutat.

La Sala Pepita Casanellas, a la Zona Franca, acollirà el divendres 18 de novembre (20 h) les actuacions d'una companyia que ve de Moscou, els Matryoshki in Jazz, del duet londinenc Far From The Norm, els ballarins canaris de la companyia de Daniel Morales, l'intèrpret de Màlaga Ventura Díaz i, pareu atenció, una companyia convidada de luxe: els Iron Skulls Co. (Foto: Alvaro S. Rodríguez), que presenten la coreografia Kintsugi.

Dissabte, 19 de novembre (19 h) al Centre Cívic Barceloneta veureu els artistes londinencs Spoken Movement fent dialogar les danses urbanes amb danses africanes o contemporànies, mentre el canari Daniel Morales estudia els nous llenguatges del moviment partint de les danses urbanes. Des de París, Linda Hayford ens mostrarà què passa quan l'esperit d'un animal pren el cos d'un humà i es posa a ballar, mentre que un col·lectiu que també ve de la capital francesa, la Cie. Sun of Shade, es fa preguntes, mitjançant la dansa, sobre la condició humana. Resident a Barcelona però nascuda a França, l'artista Béné Carrat tancarà la jornada de dissabte parlant de les pors i limitacions que tots tenim.

Els londinencs Protocol Dance Company obriran diumenge, 20 de novembre (18 h) el programa a l'Auditori del Centre Cívic Sant Martí, on coincidiran amb el coreògraf de hip hop Njagui Hagbe, el guitarrista Bruno Dias i els ballarins Abdouramane Diarra i Ibrahim Njoya o, el que és el mateix, amb els Wanted Posse. La quotidianitat d'una parella és el tema de la peça A to A, de les barcelonines Aina Lanas i Arias Fernández, mentre que el madrileny Chey Jurado interpreta un fragment (Agua) d'una peça més llarga dedicada als quatre elements. La jornada de diumenge acabarà amb el parisenc Michel Onomo, que ens oferirà una mostra de la seva dansa innovadora, on es fusionen hip-hop, body tap i coreografies africanes.

Data de publicació: Dimarts, 15 novembre 2016
  • Comparteix