Tornar

Dos actors implicats en l'experiència es proven uns trajos que s'inflen i s'estiren

#ARTiPARTSantAndreu arriba als Jardins de la Casa Bloc

L’edició de Sant Andreu del programa de creació comunitària ARTiPART arriba a les fases finals i el diumenge, 29 d’abril, compartirà amb els veïns i veïnes del barri un nou capítol en la seva història. Serà el diumenge, 29 d’abril, als jardins de la Casa Bloc.

ARTiPART és una iniciativa de creació artística comunitària que arriba als barris de la ciutat com a part del programa Barcelona Districte Cultural. Cinc barris barcelonins (La Marina, el Poblenou, el Raval, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, a més de Sant Andreu) acullen cinc creacions comunitàries realitzades en cada cas amb la col·laboració de veïns i veïnes i creadors de la ciutat.

En el cas de Sant Andreu, la iniciativa portava com a subtítol Eixam i rauxa. Jaleo y enjambre i, com a la resta de barris que acullen l'experiència, es convida els protagonistes a utilitzar tota mena de llenguatges que van de les arts vives a les noves tecnologies. Ho fan amb l’ajuda d’una tria d’artistes que van de Pony Ganador (Pau Rodríguez, de Za! i la violinista Sara Fontán) a l’estudi de volums i vestuari Pedra (Sofía Zunino i Marina Pujadas), l'estudi d'escenografia i interiorisme Amir Gazit Studio i, finalment, la intèrpret i creadora Mariona Naudin.

En una etapa anterior d’Eixam i rauxa. Jaleo y enjambre, els participants de l’experiència ja van passar per la plaça de la Palmera, on van recrear una antiga biblioteca infantil que va ser dissenyada pels arquitectes del Grup d'Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l'Arquitectura Contemporània (GATCPAC) seguint les ensenyances arquitectòniques de Le Corbusier.

Ara, Eixam i rauxa seguirà un cop més les passes del GATCPAC, però ho farà en una de les seves creacions més emblemàtiques: a la Casa Bloc, un edifici racionalista remodelat fa pocs anys on es pot visitar un dels pisos per a treballadors dissenyats els anys 30 per Josep Lluís Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana, seguint totes les exigències de salubritat i comoditat que dictaven els principis més avançats de l’època.

Eixam i rauxa. Enjambre i jaleo es retroba ara amb l’arquitectura del GATCPAC i amb la natura que envaeix els jardins situats al peu de l’edifici, en una experiència teatral que té com a autèntics protagonistes els mateixos veïns i veïnes del barri.

Si voleu saber més sobre la proposta, feu clic al web de Fabra i Coats

Data de publicació: Divendres, 20 Abril 2018
  • Comparteix