Tornar

L'artista Pep Vidal, amb una de les plantes del jardí de Halfhouse

Art i ciència al jardí de Halfhouse amb Pep Vidal

Què passa quan un llicenciat en Matemàtiques i doctor en Físiques es dedica a l'art contemporani? Pregunteu-li a Pep Vidal o, millor encara, veniu a Halfhouse on, fins al 18 de març, converteix un jardí en un espai de creació.

Us parlem de la mostra Jardín Botánico, que podreu veure si us acosteu a un curiós edifici situat a l'inici de l'avinguda de Vallvidrera (just al davant d'una parada dels Ferrocarrils de la Generalitat) i que fa tant de residència com d'espai d'art.

Pep Vidal és l'últim artista que hi ha passat. I ha partit dels conceptes de recol·lecció i catalogació de les plantes per tal de crear una obra que considera un jardí com un sistema, és a dir, com un espai d'interacció entre diversos elements que o bé han estat col·locats en un lloc concret per la mà de l'home o bé apareixen espontàniament sense que ningú no hagi reclamat la seva presència.

Veniu a Halfhouse i veureu com Pep Vidal ha intervingut al jardí. La seva creativitat, però, es manifesta també dins la casa, on l'artista segueix treballant amb conceptes botànics com els herbaris, la classificació o la mesura de les mostres recollides.

Tot és obra d'un creador que va ser resident a l'Hangar, on es va construir una cabana de fusta dins la qual va acabar la seva tesi doctoral en Física. Vidal ha guanyat premis d'art contemporani com un dels premis d'art contemporani Miquel Casablancas del 2014 o els premis convocats per La Capella el 2013. Ha exposat a espais tan destacats com la galeria Blueproject o la Fundació Tàpies, on va fer una exposició comissariada por Oriol Fontdevila el 2015.

A Halfhouse teniu una mostra de l'art botànic d'un autor obsedit pel càlcul infinitesimal, la topologia i les sèries infinites, però també pels sistemes complexos i sensibles com ara... aquest jardí, un projecte que va néixer de l'interès de l'artista per mesurar les interaccions entre plantes i els canvis infinitesimals que es produeixen constantment, formant una cadena caòtica i gairebé infinita. 

Data de publicació: Divendres, 06 Gener 2017
  • Comparteix