Tornar

Imatge d'una visita al jaciment

El Raval d’abans

Un passeig arqueològic per descobrir com es vivia antigament a la zona de l’actual barri barceloní.

Un equip d’arqueòlegs i arqueòlogues de la Universitat de barcelona condueix les sessions d’ArqueUB, activitats adreçades a diferents públics per donar a conèixer com s’investiga la història a partir de les restes que ens van deixar els nostres avantpassats. El divendres 20 de juliol, una d’aquestes sessions orientada a tots els públics se centra en desvetllar com era la vida en temps passats a l’actual barri del Raval.

Al bell mig del bullici del districte de Ciutat Vella hi ha un peculiar jaciment arqueològic. Es tracta d’un camp experimental de la Universitat de Barcelona on els i les estudiants del Grau d’Arqueologia realitzen les seves pràctiques. Que una Facultat de Geografia i Història disposi d’un jaciment arqueològic dins dels seus propis espais és un fet excepcional que ofereix la possibilitat de posar en pràctica els coneixements adquirits durant el grau. Però a més, les restes amaguen informació d’interès per a tota la ciutadania que val la pena compartir..

Aquest jaciment del Campus d’Humanitats posa al descobert un conjunt de restes urbanes del segle XIX corresponents al taller del ceramista Antoni Tarrés. Les troballes d’aquest espai proporcionen informació i documentació sobre certs aspectes de la vida al Raval d’aquella època i de temps anteriors, però a més, permeten il·lustrar de quina manera es realitza una recerca en arqueologia, quines tècniques s’utilitzen i com s'interpreta la història a partir de totes aquestes evidències.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 13 juliol 2018
  • Comparteix