Tornar

Arbre de la Memòria

Els bombardejos de Barcelona, en un mapatge 3D

L’Ajuntament recorda els 80 anys dels atacs aeris contra la ciutat amb un acte multimèdia a la façana de Sant Jaume sota el nom de ‘L’arbre de la memòria’

Fa 80 anys Barcelona va patir uns bombardejos intensos i cruels en el marc dels mesos terminals de la Guerra Civil, quan les forces nacionals havien avançat molt en les seves posicions i només els quedava la nostra ciutat per acabar de rendir totes les places importants i declarar-se vencedors en la guerra. El resultat ja el coneixem, però el que moltes vegades oblidem és el procés dolorós, costós en vides, sanguinari i carnisser que es va donar pel mig. Els bombardejos contra Barcelona és un dels episodis més indignes de la història catalana i espanyola del segle XX, i per tant no s'ha d'oblidar que això va passar. Amb motiu dels 80 anys d’aquests fets, l’Ajuntament ha preparat una activitat de record que es diu L’arbre de la memòria: una instal·lació de videomapatge, llum i so que es presentarà a la façana de l’edifici els dies 16, 17 i 18 de març i que recrearà els fets, el patiment i les conseqüències d’aquell episodi sota el lema ‘Volem la pau, no l’oblit’.

Aquesta activitat serà la primera en una sèrie que programarà més endavant el Museu d’Història de Barcelona al voltant de la Guerra Civil i els bombardejos. L’esdeveniment més important serà l’exposició Una infància sota les bombes, que es programarà a partir de juliol a l’espai del Born Centre de Cultura i Memòria. A aquesta activitat també s’afegiran les activitats permanents durant tot l'any al voltant dels diferents refugis antiaeris que encara es conserven al subsòl de la ciutat, com el Refugi 307 o les Bateries del Turó de la Rovira, on es seguiran fent visites, itineraris escolars i fins i tot representacions teatrals.

Trobaràs més informació sobre aquestes activitats en aquest dossier.

Data de publicació: Dilluns, 12 març 2018
  • Comparteix