Tornar

Imatge d'indústria i torres d'alta tensió

Una nova era?

Una xerrada sobre l’Antropocè, un període lligat a l’impacte de l’ésser humà que es postula com a possible graó de l’escala geològica.

L’arqueòleg i naturalista Jordi Serrallonga donarà la conferència “Antropocè: una nova era a nivell planetari o, senzillament, el ressorgir de l’antropocentrisme?” a l’Ateneu Barcelonès. La seva xerrada s’emmarca en l’exposició “Després de la fi del món” que a finals d’octubre s’inaugurarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Des de la Revolució Industrial i la invenció de la màquina de vapor fins avui, l’ésser humà ha millorat el seu nivell de prosperitat i la seva població ha crescut de manera cada cop més ràpida i imparable. En paral·lel a aquest desenvolupament, el món ha experimentat una sèrie de transformacions cada cop més evidents i generalitzades, de les quals en destaca l’increment de gasos d’efecte hivernacle com el diòxid de carboni i l’impacte que aquest producte de la crema de combustibles fòssils està tenint en els ecosistemes, el clima global i molts altres àmbits.

Aquesta transformació marca un abans i un després de l’efecte de les activitats humanes, que ha portat a que dins la comunitat científica es postuli un possible nou període dins l’escala temporal geològica que comprèn els canvis dels darrers segles: l’Antropocè.

Aquest concepte, que encara acumula debats i diferents punts de vista, serà el tema de la conferència de Jordi Serrallonga, ponent de la Secció de Ciència de l’Ateneu Barcelonès amb un perfil ben variat que inclou la recerca i la divulgació.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 03 Octubre 2017
  • Comparteix