Tornar

Una de les escultures de l'artista mostra un seguit de mans obertes i tancades alternativament

Antoni Abad: mesura i llenguatge a la Fundació Suñol

La Fundació Suñol acull fins al 8 de setembre una exposició que ens acosta al món artístic d’Antoni Abad i a les seves indagacions en els conceptes i els usos de la mesura i el llenguatge. És el projecte ACTE 39: Antoni Abad. mesura X mesura. 1992’2015.

És la proposta, especialment pensada per al Nivell Zero de la Fundació Suñol, d’Antonio Abad, un artista nascut a Lleida el 1956 que va començar la seva carrera realitzant escultures però que després va explorar les possibilitats expressives del videoart i que finalment inclús s’ha endinsat en les xarxes socials i el món de l’anomenat net.art.

Amb un o un altre suport, però, Abad ha explorat sempre en la seva obra els conceptes d’espai i de temps, de vegades utilitzant fins i tot un cert humor i un punt d’ironia. La mesura i el llenguatge, com dèiem, són alguns dels temes que el preocupen però, com es tradueix això en creacions artístiques?

Ho veureu en aquesta mostra, que inclou algunes obres antigues com una que, precisament, l’artista va crear per a la col·lecció Suñol i que va materialitzar abans i tot que la fundació s’obrís al públic. Era una intervenció utilitzant tot de cintes mètriques al voltant d’una peça d’Antoni Tàpies titulada Butaca.

Aquesta peça és una de les que podreu veure a l’exposició del Nivell Zero, on també trobarem moltes d’altres obres que descriuen la trajectòria de l’artista entre 1992 i 2015. Ho fan sense paraules tot i que, si les necessiteu, les trobareu en un article escrit pel comissari de la mostra, Eugeni Bonet, l’any 1995. El text, que descriu les creacions d’Abad, s’ha recuperat per a l’exposició i contribueix a il·luminar els visitants sobre les inquietuds i creacions de l’artista protagonista.

Si voleu saber més sobre Antoni Abad i la seva obra, passeu-vos per la Fundació Suñol però, abans, consulteu el seu web.

Data de publicació: Dimecres, 15 Agost 2018
  • Comparteix