Tornar

Una noia estirada al terra amb una tableta davant la cara a la pantalla de la qual es veu una fotografia del seu rostre

'Andrea pixelada': els joves i la ficció, a la Sala Beckett

La Sala Beckett acull, del 13 de març al 14 d'abril, un nou text de la dramaturga Cristina Clemente, una peça titulada Andrea pixelada que ens parla sobre la relació dels i de les joves d'avui amb el món de la ficció.

L'obra forma part del cicle Res no és mentida, convocat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya per portar a l'escenari la manera com els i les joves del nostre temps es relacionen amb les diverses formes de la ficció, siguin els videojocs, els llibres o les sèries de televisió.

Aquest cop, la protagonista és una jove, l'Andrea del títol, que té només 18 anys. Tot i això, té un canal de YouTube en el qual es dedica a comentar llibres. Les seves idees sobre com ha de ser una ficció literària tenen un èxit tan gran que ja té més de 300.000 seguidors i seguidores a la xarxa.

Però un dia, un d'aquests llibres que llegeix i que comenta després en els seus vídeos la deixa completament sorpresa ja que no explica una ficció, o no és això el que li sembla a l'Andrea. De fet, del que parla la novel·la és... de la seva pròpia vida.

Ha imaginat aquesta història la Cristina Clemente, una dramaturga que s'ha format a l'Institut del Teatre i a la Sala Beckett i que ha signat textos com Paradise Band, Volem anar al Tibidabo o La gran nit, entre d'altres. Aquest passat 2018 va guanyar el 8è Torneig de Dramatúrgia del festival Temporada Alta amb M'he posat les ulleres de mirar carregadors, un text que parla sobre feminisme fent servir com a metàfora tot d'accessoris de telèfons mòbils.

Si voleu conèixer la història d'Andrea i saber per què ha caigut en les seves mans un llibre sobre la seva pròpia vida, veniu a veure Andrea pixelada a la Sala Beckett però, abans, consulteu el web d'aquest espai teatral del Poblenou.

Data de publicació: Divendres, 08 març 2019
  • Comparteix