Tornar

Alimentar Barcelona

Els dies 23 i 24 de maig, al MUHBA, unes jornades permetran conèixer el món de l’alimentació a la Barcelona medieval i moderna

El Museu d’Història de Barcelona, juntament amb l’Arxiu Històric de la Ciutat i els Mercats de Barcelona, organitza les jornades Alimentar Barcelona. Els temps medievals i moderns. Les ponències dels diversos especialistes es duran a terme a la sala Martí l'Humà i exposaran les característiques del mercat alimentari de la Barcelona medieval i moderna des de diversos punts de vista.

Dijous 23, les intervencions es centren en l’aspecte teòric i conjuntural de la distribució alimentària. Estan dividides en tres àmbits: "La formació del mercat protegit municipal", "Institucions i polítiques alimentàries" i "Cereals i pa".

Divendres 24, dos blocs més completen aquest cicle. En primer lloc, tres especialistes es centraran en les qüestions relatives al vi i la carn, i tot seguit, serà el torn del peix, l’horta i la volateria. Al final de cadascun dels cinc blocs temàtics es du a terme un debat sobre allò exposat.

Mercè Renom i Elisenda Curià són les coordinadores d’aquestes jornades durant les quals una quinzena de ponents especialitzats explicaran la formació del sistema barceloní de mercat protegit dels productes més bàsics (cereals, pa, carn, vi, peix i horta), les seves característiques i la seva evolució al llarg dels segles fins a la transformació del segle XIX.

Data de publicació: Dimecres, 22 maig 2013
  • Comparteix